Последните могат да се използват както в различните превозни средства, така и за да не се притеснявате за детето си или домашния любимец, като проследявате местоположението им чрез специализираните сайтове.

Какво представляват GPS-тракерите?

GPS тракерът — това е малко електронно устройство, което може с достатъчна точност да определя своите координати и след това да ги предава на собственика. С помощта на този уред, потребителя може да следи местоположението на обекта (субекта), което е от значение не само за различните организации и предприятия, но и за обикновените граждани.

В общия случай, този уред представлява опростена версия на устройството, извършващо GPS наблюдение и е незаменим в ситуации, когато трябва да се извърши проследяване, търсене или контрол върху даден обект.

Как работи GPS-тракера?

Работата с GPS тракера е проста и сложна едновременно. Самата технология за потребителя на устройството изглежда много проста: малък GPS тракер за кучета, за кола, за деца или за колело. Той приема данни от спътниците за местоположението, с помощта на GPS-приемник, а след това изпраща тези данни в специализирания сайт, както и на мобилния телефон на собственика на тракера. Собственикът може да наблюдава целия път на картата на сайта в режим онлайн от всяко устройство (таблет, персонален компютър или телефон). Подходящи за както за андроид, така и за iOS.

Технически обаче, всичко е малко по-трудно. Тракерът не може да работи без предварително поставена в него SIM-карта, която чрез GPRS (мобилен интернет) да предоставя информация за точките на местоположението на картата във вашия мобилен телефон и в специализираните сайтове. 

Благодарение на създаването на сайт за проследяване, вие можете не просто да определите местоположението на уреда, но и да видите целия маршрут (например по този начин можете да разберете дали детето Ви бяга от училище). Функцията за проследяване на маршрута е също толкова полезна и на хората, занимаващи се с превозването на товари, когато искат да се уверят, че доставката върви по график.

В случаите, когато липсва обхват на GPS-сигнала (висока облачност, дъжд, закрито помещение), тракерите се свързват към GSM-мрежите. Това дава по-изразена неточност при намиране на тракера, но тя се свежда само до около 100-150 метра.

Какво друго предлагат GPS тракерите?

При отклонения от маршрута, собственикът на тракера може да включи функция за слушане на звуците около устройството. Микрофона не е много силен, така че може да се чуе само това, което се случва съвсем близо до джаджата. Въпреки това, подобна допълнителна функция понякога много успокоява родителите, които се притесняват за децата си. Освен това, GPS трекера също може да изпълнява и функцията на " SOS-бутон". 

Това е изключително удобно за връзка в тези случаи, когато няма възможност да се възползвате от мобилен телефон. Необходимо е предварителното въвеждане на телефонен номер в паметта на тракера и е достатъчно натискането само на един бутон. Освен това, могат да се добавят още 2-3 номера, за да може устройството да се използва като резервна алтернатива при липса на мобилен телефон.

GPS-трекер може да се използва и за: 

  • за обекти и хора

  • за автомобил

  • за кола

  • за деца

  • за колело

  • за мотор

Кои GPS-тракери биха Ви били полезни?

По-долу ще изброим и опишем някои устройства за проследяване, които смятаме, че биха Ви били полезни в ежедневието и за различните случаи.

  1. Smart Bluetooth GPS трекер

Представлява миниатюрно устройство, което може да се постави върху всяка вещ, която искате да следите. Става също за ключодържател, който да дадете на детето си. За да започнете да го използвате е необходимо за изтеглите на смартфона си специалното приложение и да извършите нужната безплатна регистрация.

2. Безжично мини проследяващо устройство със SIM карта и гласов контрол - N9

Представлява изключително малка и дискретна пластмасова кутийка, в която се поставя SIM-карта и батерия. Джаджата лесно се побира в куфара, раницата на детето, дамската чанта и навсякъде, където искате да извършвате проследяване. Той също има и вграден микрофон и позволява да слушате какво се случва около устройството. Това става чрез набиране посредством смартфона Ви на номера на SIM-картата в джаджата. Така без значение от разстоянието, на което се намирате, Вие винаги ще знаете какво става с проследявания обект.

3. Електронен водоустойчив нашийник със система за обучение на кучета и голям обхват

Превъзпитайте домашния си любимец, чрез специалния водоустойчив нашийник. Уредът представлява малка джаджа, на която се задава даден обсег, който кучето не трябва да прекрачва. Когато това е на път да се случи, устройството ще Ви предупреди и ще пусне слаб токов импулс на животното. Ако то продължи да приближава границата, повторният електрически удар ще е по-силен, докато кучето не се върне обратно. Супер полезна джаджа, за да контролирате емоциите на любимеца си.

Освен всички изброени по-горе проследяващи устройства, можете да откриете още десетки подобни онлайн на 4Sales.bg Тук цените са едни от най-достъпните в България, а продуктите с приемливо качество и продължителна гаранция.