Повечето хора прекарват живота си във вертикално положение. От гледна точка на анатомията това е анормално. Елементите на гръбначния стълб под постоянен стрес се деформират и излизат от строя.

Болката в "стълба на живота" показва, че се развива остеохондроза или по-лошо - херния. За предотвратяването на това сериозно неврологично заболяване се препоръчва да наблюдавате позата си и да държите гръбнака изправен.

Освен това е препоръчително редовното провеждане на сесии по медицински масаж. Процедурата е полезна, но е финансово неизгодна и изисква време за посещение на кабинет за масажи. И хората търпят до последно и напразно. Проблемът лесно се решава с покупката на домашен лечител. Нека разгледаме видовете и принципите на работа на електрическите масажори за гърба и врата.

Кой и за какво ни е необходим

Електрическият масажор - новост в медицинското оборудване, способно да замени ръцете на масажния терапевт. Няма нужда да напускате дома си, а е достатъчно да включите това чудо на технологията в мрежата и след това да се лекувате и забавлявате едновременно. Това е особено вярно за работещите със "заседнали" професии: шофьори, счетоводители и всички онези, които за дълго време са приковани в седнало положение.

На какво е способен електрическият масажор

Изпитвате ли болки в гърба или шията? Скъсани мускули? Време е да започнете да използвате електрически масажор. Той може да се употребява на работа в офиса или вкъщи, а облекчението от болката ще го почувствате минути след, като включите уреда и го наложите в конкретната болезнена област.

Този електрически уред може много. Ето основните резултати от използването му:

  • отпускане на прекомерно натоварената мускулатура на гърба и врата;

  • възстановяване на нормалния приток на кръв в мускулите при хората със заседнал начин на живот;

  • затоплящ ефект, който настъпва на база на подобрената циркулация на кръвта;

  • възстановяване на мускулния тонус до нормалния;

  • предотвратяване на отлагането на соли в гръбначния стълб.

Принцип на действие

Болките, свързани с претоварване и сковаността на мускулите се срещат в до 85% от хората. При повечето от тях, масажорите им помагат много бързо да премахнат неприятните симптоми. Те подобряват кръвообращението, облекчават болката и си връщат подвижността.

Работните органи на тези прибори - това са валове или ударни механизми с електродвигател. Предизвиканите вибрации чрез въртене разбиват тригерните точки (болезнени участъци), съчетават действието на масажа с инфрачервено нагряване или излагане на магнитно поле.

Избор на електрически масажор

При избора на електрически масажор е необходимо да се вземе предвид неговата цел и начинът на употреба.

  • Масажор наметало. Използването на наметало успешно се комбинира със заседналата работа. Това устройство е фиксирано върху стола или седалката на водача чрез еластични ленти и се управлява с дистанционно управление. Има няколко програми за масажни техники.

Възможен е едновременния масаж на врата, гърба и задните части!

Захранването се осигурява от електрическата мрежа у дома или чрез запалката в превозното средство.

  • Ръчен електрически масажор. Най-достъпния и следователно най-често срещания прибор. Изработен е от безопасна пластмаса. Има дълга дръжка, благодарение на която лесно се достига до всяка точка на гърба. Той се допълва от няколко дюзи. Инфрачервеното лъчение и вибрациите се допълват взаимно. Ако електрическият масажор има вградени батерии, това е голям плюс;

  • Масажор раница. Той се носи на гърба и се управлява от разстояние с помощта на специално дистанционно управление. Можете да ходите или да седите с него. Захранва се от батерия и е много удобен за подвижните хора.

Важно е само да регулирате точно ремъка за да постигнете максимална прилепналост към гърба.

  • Валяк. Разновидност на ръчния електрически масажор. Ролковият модел внимателно масажира тялото, а инфрачервеното лъчение допринася за отслабване отока на лимфата;

  • Масажор наметало за врата. Позволява Ви да комбинирате лечението с ежедневните си дейности или работа. Режими: вибрация, нагряване, инфрачервено лъчение.  "Яката" засяга вътрешните органи на човека, така че продължителността на сесията - трябва да е не повече от 40 минути. Характеризира се с тиха работа и качествено външно покритие. Резултатът от употребата е възстановяването на кръвообращението в областта на яката и подобряване на цялостното здраве;

  • Масажор възглавница. Дълбок масаж на мускулите на шията и гърба с масажни ролки, въртящи се алтернативно в различни посоки. Релаксиращото и аналгетично действие е резултат от синергичния ефект на масажирането и инфрачервеното затопляне на проблемната зона;

  • Пояс. Вибрационен и ударен електромасаж на гърба (талията), бедрата, рамената. Степента на интензивност се регулира от автоматични програми, а има и опция за загряване и таймер.

Знайте, че електрическият уред не се уморява, за разлика от ръцете на човека. Той може да масажира непрекъснато и половин час и дори един час. Но медицинската норма установява продължителността на електронния масаж да е не повече от 15-30 минути. За това време е програмиран и таймерът на масажора.

Какви са противопоказанията

Няма възрастови противопоказания за използването на електрическите масажори, но ограниченията са възможни само по здравословни причини.

Ако са налице:

  • кожни заболявания (екзема, мокър дерматит);

  • тромбофлебит на вените;

  • диабет;

  • сърдечно-съдови проблеми;

  • тумори, включително доброкачествени;

  • импланти в костите;

  • електрокардиостимулатори.

Електрическият масажор е ОПАСЕН!

Електронните прибори за масаж трябва да се използват компетентно и според предназначението им.

Ако масажорът е предназначен за гърба и врата, не го използвайте за борба с целулита, за предотвратяване на разширени вени и укрепване на съдовете. За да получите още по-конкретна консултация за употреба, начин на използване и правилния избор, посетете онлайн магазин 4sales.bg и нашите експерти ще Ви обърнат индивидуално внимание и ще отговорят на всичките Ви запитвания относно продукта.