Кога тази технология може да ни помогне

Тя Това тава по един сравнително  бърз и лесен начин. Основните причини, поради които можем да имаме нужда от подобен тип услуга обикновено са:

• когато сме станали жертви на кражба, или сме изгубили нашето устройство;

• когато трябва да се намери изчезнал човек или дори такъв, който се укрива;

• когато сме изгубени, или не знаем къде се намираме, можем да използваме тракера като навигатор, който да ни насочи в правилната посока.


• Проследяващо утройство.

Това невинаги е най-надеждният метод, за който можете да се сетите, защото той има и някои ограничения и минуси, но може да свърши добра работата. Ето как лесно можете да разберете къде се намира друг човек, или обект.

Как да използваме мобилен телефон като GPS тракер

Проследяване чрез вградените функции на телефона

• Android Device Manager (ADM);

Тази функцияима едно основно предназначение: да разбере къде точно се намира вашето устройство. Преди да започнете обаче, първо ще трябва да стартирате опция. Ето как става това:


• Активиране на Android Device Manager.


1. Отидете до настройките на Android.
2. Под Лични (Personal) докоснете Защита (Security).
3. В Device Administration докоснете Администратори на устройства (Device Administrators).
4. Изберете Администратор на устройства с Android.
5. Изберете Активиране.

 

Как да използвате Android Device Manager

След като го активирате, трябва само да стартирате вашият уеб браузър, да отидете до таблото за управление и влезете в профила си. След това кликнете върху бутона „намерете устройството“ и той ще покаже последното му известно местоположение. Координатите, които ще видите са достатъчно точни, но може да има леки отклонения, вариращи до 20 метра в райони с лошо GPS покритие.

Как да използваме мобилен телефон като GPS тракер 1

Проследяване чрез използване на приложения


Ако не сте особено големи привърженици на
ADM, винаги можете да прибегнете до една от многото други алтернативи предлагани от трети страни, налични в Google Play Store – изтегляне на подходяща апликация. Хубавото тук е, че повечето от тях са напълно безплатни, а изборът е достатъчно голям. За щастие, приложенията също така са и много лесни за инсталиране и за ползване и не е нужно да правите нищо особено, освен да спазвате стриктно инструкциите от компанията производител и да си създадете акаунт, за да можете да ги ползвате. Ако не ви допадне апликацията, с която разполагате, винаги можете да я изтриете и да инсталирате нова.