Основни функции

• Можете да го използвате, за да определите точното си местоположение, докато шофирате, тичате, ловите риба, карате колело, или пътувате. Без значение къде се намирате, системата за проследяване може да ви помогне да намерите къде е намирате и да се ориентирате.


Това далеч не е всичко.

 Как да използваме GPS тракер

GPS тракерът може да се използва и за проследяване на автомобили, проследяване на оборудване, или товар, на активи и хора. Ако имате ценен товар или предмет, който е на открито, например лодка или мотоциклет, можете да поставите устройство за проследяване и да установите безпроблемно местоположението му в случай, че станете жертва на кражба. Собствениците на фирми използват GPS проследяването, за да следят фирмените си автомобили и по този начин да могат да се уверят, че шофьорите им се движат там, където се предполага, че са. В тази статия ще се научите как точно да използвате тази невероятна технология.

 

Видове устройства и основни настройки

  •   Видове GPS тракери;

Има два основни типа: такива устройства, захранвани с кабел и преносими тракери, които се захранват с батерии. Ние ще се спрем по-конкретно на преносимите GPS тракери. Този вид устройства са безжични, така че можете редовно да ги използвате за различни неща. Преносимите системи могат лесно да се пренасят от кола до кола, или от човек на човек, което ги прави изключително практични.

  •   Сигнал ;

След като си купите портативна GPS система за проследяване, важно е да определите от къде можете да проследявате с нея и от къде не. Сигналът може да премине в стъкло, пластмаса, пяна, фибростъкло и дърво, но не може да премине през метал. Така че места като под капака на колата ви, или в нейния багажник, няма да позволят на устройството да работи. Ако го поставите под седалките обаче, или в жабката на колата, то няма да има никакъв проблем. Можете също така да го поставите в раница, за да проследите детето си или да го прикрепите към ценен за вас предмет, в случай че бъде откраднат.

  Зареждане.

Винаги се уверете, че устройството ви за проследяване е напълно заредено, преди да го използвате, за да проследявате някого / нещо. Повечето тракери ще ви дадат около осем часа употреба при пълно зареждане, а комплектите батерии с удължен живот могат да осигурят навсякъде от 60 до 120 часа реално функциониране с едно зареждане.

 

 Как да използваме GPS тракер 1

Опции за проследяване

Висока степен на контрол

В зависимост от закупеното от Вас устройство за проследяване, опциите ви може да са различни, но повечето от тях изискват да влезете в сайта на фирмата производител и да активирате профила си. Обикновено в този уебсайт ще намерите опции за проследяване на живо, които да показват конкретна информация за превозното средство (или друг обект), който проследявате, като географска ширина, географска дължина и скоростта на пътуване. Също така, онлайн ще можете да намерите и опции за отчитане и предупреждение, в случай, че решите да определите някои основни правила. Подобни правила могат да бъдат определянето на конкретни „забранени за преминаване“ зони, или пък контрол върху агресивно шофиране, превишаване на скоростта и т.н.

Опции за GPS тракера

Упътване и дестинации

Ако използвате тракера в собствената си кола, ще намерите много опции на уеб интерфейса LiveViewGPS, които обикновено включват упътвания и маршрути, карти и функции за търсене, за да намерите близки бензиностанции, ресторанти и т.н. Тази функция може да ви помогне, когато направлявате друг шофьор на превозното средство до някое от тези места. Тъй като днес има толкова много различни видове GPS тракери, тази статия не може да покрие точните упътвания за всеки тип. За по-детайлна информация относно използването конкретния модел GPS тракер, разгледайте детайлно ръководството на потребителя.