Как се свързва IP камера към компютър

Всичко зависи от типа устройство и това дали ще се ползва само едно или цяла система. Все пак при наличието на достатъчно добри технически умения повечето потребители биха се справили. Но, ако сте от хората на които DNS, IP и конфигуриране не им говорят нищо, по – добре се свържете с техник или приятел специалист.

Има няколко основни момента, които са важни при свързването на IP устройството с компютър, с които и не особено добрите технически потребители биха могли да се справят. Основните параметри при свързването на устройството са:

-       Свързване на апарата посредством кабел за интернет. Кабелът може да се срещне и под името Ethernet, зависи какво е ръководството за свързване на устройството. Когато се получи IP адреса и връзката е създадена кабела може да се изключи;

-       Намиране на устройството в мрежата на потребителя. Обикновено става чрез инсталиране на софтуера приложен в комплекта и неговото стартиране. Тогава се показват данните;

Как да включите IP камерата към компютър

-       Осигуряване на статично IP за камерата. Устройствата този вид работят обикновено със статични адреси, така че такъв трябва да бъде наличен в потребителската мрежа. След приключване на тези операции свързаното устройство вече е видимо и достъпно в локалната мрежа.

На пръв поглед инсталацията изглежда доста елементарна, но все пак… Когато се прави връзката между апарата и компютъра на потребителя трябва да се вземат под внимание и други моменти:

-       Има ли достатъчно добро упътване на разбираем за потребителя език. При техниките предназначени за домашна употреба обикновено има такива, но това трябва да е ясно още с купуването на устройството;

-       Съвместима ли е системата за работа на устройството с тази на компютъра, на който ще се ползва;

-       Има ли в комплекта за инсталация кабел за интернет, с който да се направи връзката между двете устройства.

При свързване на IP камера всеки потребител има три опции – да повика специалист техник, който да свърши работата, да се довери на приятел или на себе си. Разбира се последните две са по – евтини.