Какво е това GPS тракер

 

GPS тракерът е компактно устройство с миниатюрни габарити, което може да бъде скрито буквално на всяко едно място по ваше желание. Предназначението на тракера е чрез него да имате възможност да проследите в реално време движението на всякакъв по вид обект, например автомобил, човек или предмет. Това става чрез интернет връзка с данните, подавани от тракера.

GPS тракерът се е наложил като много успешно средство при кражба на автомобила ви. С него също така може да проследявате хора, предмети и други обекти, без значение какъв е начина на придвижването им и какво е местоположението им в момента.

Има и  GPS тракери с вградена функция за звуково предаване чрез вградени микрофони и специални модулни конфигурации, които предават директно в аудиоформат в смартфона ви случващото се със следения обект и то в реално време.

Друго широко използвано напоследък приложение на GPS тракерите е чрез тях да следите детето си по пътя от и до училище, както и в самото училище. С него може да контролирате и възрастните си роднини в моментите, в които не можете да ги наглеждате пряко и лично, за да сте спокойни къде се намират и какво точно вършат.

GPS тракерът гарантира сигурността ви

 

 От какво се нуждаем за проследяването

  • Подходящ за целите ви GPS тракер;
  • SIM карта;
  • Мобилен телефон;
  • Интернет.

GPS тракерът гарантира сигурността ви 1

 

Как да настроим своя GPS тракер

 

GPS тракерът се настройва с елементарни усилия с помощта на SMS от мобилния ви телефон или чрез USB-то на персоналния ви компютър. Настройката е опростена, лесна и бърза, прави се буквално за минути.

Освен това, тракерът е настроен така, че веднага ви уведомява с кратко текстово съобщение през SIM карта ако наблюдавания обект се е отклонил от планирания маршрут или от периметъра, в който би трябвало да бъде.

Самите маршрути на наблюдаваните чрез вашия GPS тракер обекти също се следят от дистанция през смартфона ви, без значение къде се намират те и къде се намирате вие в съответния момент.

Голямо удобство е и фактът, че тракерът има режим на работа и на GSM-честотите, така че връзката с него тече и в двете посоки безпроблемно.

GPS тракерът гарантира сигурността ви 2

GPS тракерите имат голяма издържливост, докато следват режима си на работа, както и свръхвисоки скорости на предаването на данни и прецизност при определянето на маршрут, местоположение или обект. Чрез тях лесно, удобно и евтино може да наблюдавате, подслушвате и проследявате обектите, от които се интересувате, като при това го правите абсолютно анонимно и безопасно.