Кухненски ножове

Категории Категории

11 резултата

Сортиране по:
Най-продавани Цена: от ниска към висока Цена: от висока към ниска
Филтри Филтри Сортиране Сортиране

11 резултата

Без значение дали сте любител или професионален готвач, кухненските ножове са неразделна част от всяка кухня. Правилният им подбор значително ще улесни работата по прецизното нарязване и безопасността при използване. От какви кухненски ножове се нуждае всяка кухня и как да направите най-добрия избор? Какво ви предлагаме в категорията на онлайн магазин 4sales?

Какви кухненски ножове са необходими във всяка кухня?

Рязането, обезкостяването и беленето са нормални процедури във всяка кухня, но са необходими отделни кухненски ножове, с които всичко става по-лесно, бързо и безопасно. Експертите съветват да оборудвате кухнята си със следните видове кухненски ножове:

  • готварски (Chef) — най-важният и универсален инструмент за рязане на месо, зеленчуци, плодове и т.н. Дължината на острието е приблизително 15-30 см;
  • назъбен, за рязане на хляб — острието му е издължено и назъбено за лесното и правилно срязване на филийките хляб, без да ги мачка;
  • за белене — характеризира се с късото си острие и гладко заточване. Идеален е за нарязване и белене на малки плодове и зеленчуци;
  • за обезкостяване — използва се за лесното и бързо отстраняване на костите и кожата от месото. Негова особеност е тънкото му и леко извито дъговидно острие, позволяващо прецизното и точно насочване по време на рязането.

За професионална употреба, комплектът от специализирани кухненски ножове е много по-голям и неговата конфигурация зависи от дейностите, които се извършват от главния шеф-готвач.

За какво да внимаваме при избора на подходящите кухненски ножове?

Важно е да обърнем внимание на материала, от който са изработени кухненските ножове. Съществуват видове от неръждаема стомана, въглеродна стомана, керамика. Първите две са лесни за поддръжка, но може да изискват по-често заточване. Керамичните остават остри за дълго време, но са податливи на счупване при удар и изпускане.

Дръжката трябва да е ергономична и удобна за захващане, без да се плъзга.

Как да заточваме кухненските ножове и да се грижим за тях?

Съществуват няколко варианта за заточване на кухненските ножове, но най-разпространеният метод е при използване на мусат (заточваща стомана) и точило (камък за заточване). Мусатът не заточва, а изправя ръбовете по острието, което възстановява режещите му способности. Точилото се използва при доста затъпени остриета и има различна грапавина на абразива.

Защо да изберете онлайн магазин 4sales при пазаруването?

В категорията на сайта ви предлагаме както единични бройки, така и цели комплекти професионални и евтини универсални кухненски ножове. Достъпните във 4sales маркови сетове се отличават с повишено качество на стоманата, хубави дизайни и удобство при употреба. Нашите продукти се предлагат на отлични цени и получавате най-добри условия за покупка.

Най-продавани

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение

Вижте какво купуват потребителите
Live
Виж всички

Предходно изображение Предходно изображение
Предходно изображение Следващо изображение
Имейл