Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Парктроник с осем датчика за пълна картина на ситуацията около автомобила PK11

129,00 лв

Купи на кредит

Парктроник с осем датчика за пълна картина на ситуацията около автомобила PK11 #01476

Парктроник с осем датчика за пълна картина на ситуацията около автомобила

Всички опитни шофьори знаят, че концентрацията зад волана не се изчерпва единствено по време на движение, но и когато паркирате автомобила. Особено внимателни трябва да сте на оживени улици, където не само е препълнено с превозни средства, но минават и пешеходци. За да избегнете подобни рискови ситуации, най-сигурният начин е да инсталирате парктроник.

Системата, която ви представяме включва осем сензора, контролно табло и широк екран, на който може да наблюдавате до 8 различни обекта.

Пълно покритие на заобикалящата ви среда

Инсталирани в комплект по четири на предната и задна броня, сензорите ви осигуряват информация в няколко посоки. Във всеки един момент ще знаете точната дистанция до осем индивидуални обекта. Индикаторите използват ултразвук за засичане, който се трансформира в електросигнал препратен към управляващия панел и след това към екрана пред шофьора.

Изработени от високачествена пластмаса, комбирана с метални сплави сензорите са изключително издръжливи на всякакви екстремни условия. Според инструкциите на производителите им при монтаж трябва да съобразите дължината на кабелите към контролното табло и, преди да пристъпите към пробиване на бронята, да извършите прецизни замервания. Все пак за повечето стандартни превозни средства те препоръчват тези на предната броня да бъдат поставени на височина 45-55 см от земята, и горе-долу под нивото на фаровете, групирани по два, на разстояние 30-40 см един от друг. Що се отнася до задните датчици, препоръката е за височина на 50-60 см, а разпределението им по хоризонтала е да е по-равномерно, на около 12-15 см един от друг. Самите индикатори са с размер 21.3 мм в диаметър. Те се активират при различна дистанция, като тези отзад засичат обекти от 2.5 метра до 80 см, а тези отпред от 80 см до 30 см.

Дисплей с няколко вида аларми и седем нива на звука

Цялата информация, която постъпва чрез ултразвука, преминава през управляващия панел и след това се възпроизвежда на LCD дисплея, залепен на предното стъкло. На екрана е изобразен стилизиран модел на автомобил и около него разстоянието в метри до отделни външни предмети или движещи се хора. Вдясно са изведени параметрите на най-близкостоящите на превозното средство.

Системата разполага с няколко вида предупредителни сигнали – гласов, аларма и комбинация от тях. Може да ги сменяте и намалявате и увеличавате силата им на възпроизвеждане според собствените си предпочитания. Има седем звукови нива, но по желание може и да изключите звука напълно.

Надеждност и при тежки времеви условия

Разработен с мисъл за различните климатични промени, парктроникът е с повишени нива на устойчивост. Индикаторите са водоусточиви и не се влияят от лоши условия като навяващ сняг, обилен дъжд или пясък. Работят без проблеми и в гъста мъгла и през нощта и издържат на температурни инверсии от -20 до +70 С◦ градуса. От своя страна, LCD дисплея е поставен в кутия от висококачествен полимер, издръжлив на силна слънчева светлина.

За повече прецизност и бързина на измерванията контролният панел е подсилен с двуядрен процесор, който осигурява минимално отклонение на данните.

Технически характеристики:

 • Марка: Invisible;
 • Модел: А08;
 • Брой датчици: 8;
 • Консумация: 100mA - 300mA;
 • Захранване: 10.5V - 16V DC;
 • Дистанция на замерване: 2.5-0.3 м (отзад) ,0.8-03 м (отпред);
 • Размери на опаковката: 20 х 16 х 4 см;
 • Тегло: 1 кг.

В комплекта:

 • 1 контролно табло;
 • 1 дисплей;
 • 8 сензора;
 • Кабели за свързване;
 • Кабел за захранване;
 • Фреза-втулка;
 • Инструкции за употреба.

Напишете отзив

Напишете отзив

Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.