На сравнително ниска цена можете да се сдобиете с таблет, който притежава всичко нужно за ежедневните задачи, както у дома, така и когато сте в движение.

За кого е подходящ

Моделът е подходящ, както за деца, така и за хора, които трябва да се справят с широк обхват от офис задачи. Бърз, лесен и удобен за използване HC5 е едно от попаденията в своя ценови клас. Спирайки се на него вие правите изгодна сделка, с която ще искате да се похвалите на всичките си приятели и роднини.

Изключително подходящ е и ако трябва да направите ефектен подарък на любим човек. Само няколко минути работа с този здрав мъник и вече ще имате вашата нова любов.

Процесор

Таблетът притежава бърз двуядрен процесор Arm V7 с честота 1.3 GHz на всяко от ядрата и 512 MB RAM памет. Тази производителност ви гарантира бързина при работата с приложения за Android и ще ви бъде напълно достатъчна ако обичате да прекарвате времето си в игри.

В допълнение на това таблетът разполага и с 3D ускорител за всички 3D ефекти. За съхранение на информацията и за инсталиране на софтуер, устройството притежава 1 GВ вградена памет, която може да бъде увеличена с още 2 GB благодарение на слота за външна SD карта. Капацитетът на батерията е напълно достатъчен за няколко часа интензивна работа с устройството.

Дисплей

На ваше разположение е високочувствителния 7 инчов капацитивен дисплей с резолюция 800х480 пиксела. HC5 е снабден и с две камери – задна с 5 мегапиксела разделителна способност и предна 1.3 мегапикселова камера за видеоразговори. Във видео отношение таблетът може да се похвали и с mini HDMI изход благодарение, на който можете да го свържете с телевизора си и да гледате на голям екран снимките и видеото, които сте направили.

В комуникационно отношение таблетът поддържа интернет свързаност благодарение на WiFi модул с обхват до впечатляващите 100 метра. Така можете да сваляте игри и приложения от Android store. Можете да се ползвате от хиляди безплатни и платени приложения и игри. Таблетът има и вградени стерео високоговорители и микрофон.

Операционна система и програми

Стандартно таблетът пристига с операционна система Android 4.2.2 на български език и за ваше удобство са инсталирани редица полезни приложения като Skype, Facebook, e-mal клиент, офис пакет за текстообработка и др., визуализатори на снимки и т.н.

Така дори и нищо да не разбирате от таблети в началото, ще имате всичко необходимо на ваше разположение, така че да изпълнявате всички оперативни задачи. А когато всичко се обърка на помощ ви се притичва уникалният RESET бутон за връщане на таблета в състоянието му, от което е излязъл от завода на производителя.

Стандартно таблетът се предлага в бял и черен цвят за да бъдат задоволени вкусовете както на господата, така и на дамите. Благодарение на компактните си размери HC5 e удобен за пренасяне и теглото му е изключително малко. Дизайнът е елегантен и изчистен, подходящ за хора с разнообразен стил и начин на живот. В комплекта е включено, разбира се и зарядно и протектор за екрана.