Изборът на подобно изделие може да бъде истинско предизвикателство, защото повечето модели притежават толкова много функции, че е трудно да разделите тези, които ще ползвате, от тези, които може би няма да ви влязат в употреба.

Важните детайли, които трябва да вземете предвид, може би ще наклонят везните към правилния продукт.

Удобство

На първо място трябва да проверите дали моделите, на които сте спрели вниманието си, ще ви бъдат удобни за всекидневна употреба. Сложете часовника и правете енергични движения, за да решите дали по-скоро ви пречи или ви помага. Силиконовите каишки, с които са снабдени, са здрави и обхващат плътно китката, без значение от големината й. А материалите, които се използват за изработката – достатъчно олекотени, за да не нарушават комфорта ви.

Фитнес функции

Ако сте активен спортист или любител на стречинга и сутрешния джогинг – поинтересувайте се, дали изделието има сензор, който да отчита пулса ви в реално време. Екстрите като крачкомер, приложение, което отчита изгарянето на калориите и „sleep monitoring“ ще ви показват перманентно дали достигате таргетите си, какво количество сън ви е необходимо, както и дали натоварването, което прилагате върху тялото си, е полезно за вас.

Уредът е изключително удобен и подходящ за употреба, докато тренирате. Така не се налага да носите смартфона си, който трудно се побира в който и да е джоб.

Важно е да проверите какъв е капацитетът на батерията, както и вида на процесора, защото те са основните компоненти, от които зависи бързината и качеството при получаване на желаната информация, както и с какво време за интензивна работа разполагате.

Операционна система и съвместимост

Проверете дали вашият мобилен телефон е съвместим с устройството, което искате да купите. След това можете да използвате операционната система, с която работите на смартфона си, като изтеглите приложения и синхронизирате контактите си. Така изделието ще индикира за всички нотификации, като можете да приемате обаждане директно от него, тъй като е снабдено с микрофон и високоговорител. Проверете дали можете да поставите сим карта в смарт часовника. Ако това е възможно, устройството може да работи самостоятелно, без да го свързвате с телефона си.

Размер на дисплея

Трябва да решите каква големина ще е подходяща за ежедневието ви, защото, ако ще пишете през него или ще го използвате по-активно, то тогава трябва да изберете нещо по-голямо. Има и модели, които предлагат оперативен панел с бутони, но дизайнът му губи изчистените си линии.

Персонализиране

За да получавате коректни данни относно здравословното и физическото си състояние – трябва да попълните данни като:

  • години;
  • килограми;
  • пол;
  • цели за постигане и др.

По този начин ще получавате информация, която ви показва имате ли напредък и какво трябва да коригирате.

След като обърнете внимание на всички характеристики, сте готови да вземете продукта, който най-точно ще отговаря на вашите изисквания.