В днешно време децата буквално се раждат с тях и е по-скоро модерно сред младите татковци и майки да полагат усилия за да ги откъснат от тях, водени от носталгията по тяхното детство и времето, което са прекарвали тичайки навън.

Избор на детски таблет

Да ограничиш дете под 10 години да ползва по-малко таблета си или компютър често е нелека задача, като това важи в пълна сила и за тийнейджърите. Така, че ако мъникът Ви поиска да му купите таблет, то неминуемо ще дойде моментът, в който ще отстъпите и ще се предадете пред настойчивите му желания.

И друг път сме говорили за това, че закупувайки скъпа джаджа, Вие просто се поддавате на търговска марка поставена върху корпуса на устройството, отколкото наистина нещо повече за парите си. Това важи с пълна сила и когато говорим за закупуването на детски таблет. Ако детенцето е наистина малко (на 3-4 години), няма никакъв смисъл да купувате нещо скъпо.

Детският таблет обикновено е пълен с различни приятни за детето песнички и с приказки, които му действат успокояващо и мога да са ценен помощник при неговото приспиване. Но какъв трябва ли да си приготвим солидна сума за тази покупка?

Евтин или скъп таблет

Под скъпо имаме предвид над 150 лева. Гледайки как сина ви си играе с малки блъскащи се колички, нямате основание да предполагате, че с таблета ще бъде по-различно. Независимо от обещанията, които ви е дал той, че ще бъде внимателен и ще го пази. В този ред на мисли най-изгодно е да купите по-евтин модел. Те притежават всичко нужно за забавлението и образованието на вашето дете без да се налага да харчите много пари, притеснявайки се, че те могат да отидат на вятъра само с едно изпускане.

Таблетите от ниския ценови клас разполагат с интернет свързаност през WiFi, която позволява да изтегляте приложения и игри от Android market. Производителната мощ на процесора и размера на оперативната памет са достатъчни за поддържане на най-популярните игри и няма да има никакви затруднения в работата на системата.

Възможно е устройството да работи малко по-бавно при разглеждането на снимки, превключването на различни прозорци и режими на настройка в сравнение с мощните и скъпи модели, но забавянето не е фатално, а и обикновено децата разполагат с достатъчно време.

Въпреки, че закупуването на евтина алтернатива е добра идея за вашия джоб, когато говорим за деца от полза за вас би било да успеете да ги научите да го пазят. Опитайте се да ги накарате да работят с таблета само когато са седнали на стол или в леглото. Бъдете внимателни, когато го пренасят из дома ви или забележите, че има възможност да го настъпят или повредят с коляно.

Ако не сте в час с новите технологии не бива да имате притеснения, че детето ви може да повреди устройството по друг начин освен механически. Обикновено повечето от проблемите с Android се решават, като просто изключите и включите таблета отново. Като цяло е почти невъзможно софтуерно да се направи нещо, което да изисква намесата на сервиз и в най-общия случай, проблемите се разрешават лесно.

Проблем са механичните щети. Отстраняването на повреди по екрана може да ви струват толкова, че да е по-изгодно да купите нов.

Кои детски игри са най-подходящи и образователни според 4sales.bg

Разбира се, детските игри за таблет, както и компютърните са разделени на различни категории, като екшън, стратегически, състезателни и т.н. За да може да се развият бързите рефлекси, препоръчителни са екшън игрите, където на места се изисква бърза реакция и действие. Това ще научи детето да мисли бързо и действа в екстремни ситуации. От друга страна, стратегическите игри ще го научат да обмисля и създава стратегии за действие, което ще вкорени в него и такъв начин на мислене.

Разбира се, ако мъникът Ви се намира в началните класове, препоръчително е да играе различни прости флаш-игри, изискващи от него да прави различни математически изчисления за се научи бързо да смята.

Ето как всъщност, покупката на детски таблет може да се окаже и много добър избор за детето Ви, който ще го научи да мисли стратегически, да смята и да реагира бързо в различни ситуации. За да направите своя избор и покупка, посетете онлайн магазина 4sales.bg Тук ще откриете множество модели на достъпни цени и с продължителна гаранция.