Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Съвети за по-бърз таблет

Monday, Aug 24, 2015
0 reviews

Продукт 1: Четириядрен таблет 10 инча всички екстри 2гб рам 2 sim 3g gps wifi блутут

Съвети за по-бърз таблет

Често пъти се случва хората да се разочароват от таблета, който са си купили. Истината е, че на колкото и мощен модел да се спрете в един момент той ще започне да се представя по-зле от присъщите му характеристики и вашите очаквания. Имайте предвид, че това е обичаен процес и не бива да се обвинявайте, че сте направили грешен избор. Ако с времето вашият таблет започне да работи по-бавно, забива или се държи странно значи този текст е за вас.

Операционна система

Причината за всички тези главоболия се крие в операционната система Android, който вашето устройство използва. Макар тя да е завладяла света мобилните устройства що се касае до таблети и смартфони си има и своите недостатъци, които най-често се изразяват в симптоми като по-бавна работа, рестартиране и т.н.

И макар тези недостатъци да се проявяват с различна сила при различните модели устройства и при различните версии на Android, общо взето потребителите на всички тези устройства имат сходни проблеми. Затова, ако сега ви предстои да си купите теблет, имайте предвид, че има някои основи неща, с които ще се наложи да се съобразявате ако искате устройството ви да работи бързо и да не ви предава точно когато имате нужда от него.

Приложения

Приложенията, които инсталирате на вашето устройство използват част от оперативната му памет за свои собствени нужди. За жалост те правят това дори когато на вас не ви трябват и си мислите, че са изключени. Това е т.нар. кеш памет, която използват приложенията за да стартират по-бързо, да помнят определени ваши предпочитания или настройки и др.

С течение на времето този кеш се увеличава и свободната оперативна памет на таблета намалява и той остава с по-малко ресурси за да върши своите задачи по управлението си. Така той става по-бавен. Колкото повече приложения имате инсталирани на устройството си, толкова обема кеша е по-голям и остават по-малко ресурси за операционната система на таблета. На този проблем има две решения. Първо инсталирайте, колкото се може по-малко апликации и оставете само онези от тях, които наистина ви трябват.

По правило ако не сте стартирали едно приложение в рамките на седмица или две, то най-вероятно не ви трябва. Друго, което можете да направите е да триете кеша на приложенията от настройките на устройството. За да не го правите за всяко приложение по отделно можете да си инсталирате програмка, която да прави автоматично това вместо вас.

Притурки

Друг източник на системни ресурси са т.нар притурки (widgets), които потребителите обикновено оставят върху екрана си за по-бърз достъп до информация. Пример за това най-често са притурките за метеорологичното време, спортни резултати, социални мрежи и др.

Истината е, че този светкавичен достъп до информация си има цена. По-този начин част от оперативната памет ви е постоянно заета с визуализирането на данни. Така остава по-малко RAM за задачите по функционирането на устройството и то се забавя.

Системните ресурси на устройството намаляват и заради всички приложения, които изискват постоянна синхронизация на данни с отдалечени сървъри. Това са например e-mail клиенти, социални мрежи и др. Можете да решите този проблем, като настроите тези приложения да се синхронизират на по-голям интервал от време.

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.