След като вече сте закупили своя нов ховърборд, трябва да бъдете наясно с някои основни аспекти, като:

  • правилна употреба;
  • поддръжка;
  • съхранение.

Има ли правилен или грешен начин за използване на уреда?

Зареждане

За да запазите изделието в новия му вид за по-дълго, трябва да се съобразите с няколко изисквания, които ще ви бъдат полезни в ежедневното му използване.

След като разопаковате артикула, трябва да заредите батерията. На повечето модели този аксесоар е вграден и е с различен капацитет, спрямо възможностите на продукта. Зареждането трябва да бъде не по-малко от 3-4 часа, а след като видите, че индикаторът свети в зелено – можете да изключите устройството и да го подготвите за употреба.

Начин на управление

Подготовка

Местата, на които можете да карате, са всички големи закрити и открити пространства, които са равни и без препятствия.

Ако се качвате за първи път, е препоръчително да го направите на просторен терен, достатъчно обезопасен, за да се съсредоточите върху контрола на машината, а не върху маршрута си.

В началото е добре да носите предпазни аксесоари и да не се опитвате да развивате голяма скорост. Заредете се с търпение и положителни емоции, за да преминете успешно най-важния и труден етап – а именно овладяването на контрола върху изделието.

Първи стъпки при возенето с ховърборд

След като включите устройството, трябва да поставите единия крак върху платформата, а след него – и другия. Вече можете да поемете управлението, като най-важното условие е да запазите равновесие.

За да се предвижвате в различни посоки, трябва да накланяте тялото си според посоката, която избирате. Ще „усетите“ уреда много бързо, стига да постигнете първоначалния баланс.

След няколко обиколки ще сте по-уверени и достигането до пълно овладяване на продукта – ще бъде една идея по-постижимо.

Поддръжка

Още по време на возенето трябва да сте съобразителни как ще подходите към машината. Не трябва да скачате върху нея, защото някои от електрическите компоненти могат да се развалят. Избягвайте дупки и неравности, тъй като изделието не е съобразени с такива терени. Също така трябва винаги да преценявате дали местата, през които искате да минете, са достатъчно широки и за машината. Хлъзгавите и мокри настилки са рискови и можете лесно да се подхлъзнете и да паднете.

След като приключите с употребата му, проверете гумите в какво състояние са, както и дали всички компоненти функционират правилно.

Съхранение

Уредът не изисква специално съхранение, но е важно да бъде на чисто и сухо място. Влажната среда ще се отрази неблагоприятно на артикула, особено ако сте избрали модел с повече функционалности, защото те са свързани и с повече електронни части. Използвайте специалната чанта, която ще откриете в комплекта.