Ако изделието е счупено, трябва да предприемете мерки, за да го оправите възможно най-бързо.

Вариант 1: Възможност за ремонт

Преди да занесете продукта за поправка, проверете дали още е в гаранция и какви покрития има. Свържете се с фирмата, от която сте го закупили и разберете дали разполагат с оторизиран сервиз.

След като се запознаете с всички детайли около фиксирането на машината, дали ще бъде безплатно или вие трябва да го поемете – дайте го на професионалисти, които в рамките на няколко седмици ще ви го върнат във вид, готов за нови полети.

Вариант 2: Изпращане на артикула към производителя

Ако не разполагате с надежден сервиз, който да ремонтира апарата, имате опция да го изпратите до производителя. Пригответе се обаче за сериозно чакане, в рамките на месеци, тъй като процедурите са тромави и всяко изделие се преглежда поотделно, а за ремонта му се поръчват определени части, които допълнително забавят процеса. Ако дронът има фабричен дефект, тогава сумата се поема от производителите, но ако катастрофата се е случила по невнимание – ще трябва да покриете разходите.

Вариант 3: Поправете сами

Понякога щетите, които сте нанесли на квадрокоптера може да не са толкова сериозни и да успеете сами да оправите продукта. Не забравяйте да използвате резервните части и отвертката, които сте получили с комплекта, при закупуването му.

Имайте предвид, че ако отворите апарата в гаранционния му период – той автоматично отпада, така че сами трябва да прецените дали да поемете риска.

Другият възможен сценарий е до такава степен да сте повредили артикула, че възстановяването на функциите му да струва колкото закупуването на нов. Тогава е по-добре наистина да се замислите дали си заслужава инвестицията в резервни елементи и чакането или е по-добре да вложите тези пари в ново изделие.

Частите, които са непокътнати от удара – можете да продадете в платформи, предназначени за подобни цели, като така ще си възвърнете поне някаква сума.  

Съвети за безопасен полет:

  • избирайте големи пространства, без дървета и други обекти, които могат да попречат;
  • ако виждате, че вятърът се усилва, по-добре прекратете летенето на машината;
  • не експериментирайте с функции на устройството, ако още не сте овладели напълно управлението му.

Опитайте се максимално да предпазите безпилотния летателен апарат, защото процедурите, свързани с поправката му могат бъдат продължителни.