След като закупите вашата нова джаджа, ще откриете в комплекта й всичко необходимо за правилния монтаж и употреба.

Техническото ръководство най-често е на английски език, но изображенията, които ще видите в него, също ще ви ориентират какво да правите.

Монтаж

За да поставите видеогеристратора, в кутията ще намерите специален държач, който да захванете за предното стъкло на автомобила си.

Най добре е да разположите изделието непосредствено под огледалото за задно виждане, за да имате една добра и всеобхватна гледна точка на заснемане.

Държачът е специално изработен, с опции за прецизна настройка на ъгъла, като можете да го движите във всички възможно посоки, докато не достигнете желаната перспектива.

Кабелът не бива да ви притеснява, защото той може да се скрие в улеите на тапицерията на превозното средство, както и под килимчето на колата и да достигне до изхода за запалката, откъдето да се зарежда.

Стойката на видеорегистраторите е снабдена с вендуза, която се залепва за стъклото, но много потребители използват и двойнолепяща лента, за по-голяма устойчивост. Пътищата в България са известни с големите си дупки и ако не познавате пътя, рискувате да счупите важни за нормалното движение на автомобила елементи.

Те могат да се използват и за:

  • статични камери, с които да следите дома си;
  • записващи устройства за екстремни спортове;
  • като скрита камера сред други неща, които да я направят незабележима.

Без значение от това, което ще изберете, е важно как ще я разположите.

Ако искате да следите кой и кога влиза и излиза от дома ви, трябва да приспособите изделието към тавана или по-висока издадена част, от която да имате добра видимост, но без да се забелязва още с влизането във входа.

За екстремните активности – експериментирайте. Тук е важно да намерите най-подходящия ъгъл, който да улови действието, което извършвате.

Като скрита камера можете отново да подходите с въображение. Ще се изненадате, че повечето хора не са особено наблюдателни и можете да ги запишете във всякакви ситуации, които после да им пуснете и да се посмеете заедно.

Приложение на малките устройства    

Оказва се, че видеорегистраторът е малка машина с големи възможности, която ще ви помогне при решаването на спорна ситуация и ще ви осигури видео материал с добро качество, на което ясно да се видят лицето на нарушителя, регистрационния номер и всички важни детайли свързани с пътно произшествие, агресия или вандализъм.

Толерантността по пътя е важна, за правилния начин на движение и избягването на инциденти, а с помощта на подобно изделие можете да раздадете справедливост, защото срещу фактите не може да се направи нищо.