Видеорегистраторът намира широко приложение сред потребителите, чиято работа е зад волана, както и сред любителите на видеоклипове, направени по време на шофиране.

В страни като Русия например, употребата им от таксиметрови шофьори е на практика задължителна, защото при спорни ситуации, заснетият материал от камерата ще помогне на полицията да си свърши работата коректно и да вземе необходимите мерки.

Колко време камерата издържа без зарядно?

Капацитетът на батерията на продукта варира в зависимост от модела, който сте избрали.

Евтините модели видеорегистратори обикновено имат батерии които издържат около 5 - 10 минути, а скъпите до 2 часа. Като човек, който прекарва много часове зад волана всеки ден, се нуждаете освен от качествено изделие, и от зарядно устройство, за да сте винаги подготвени.

Можем ли да държим джаджата да се зарежда постоянно?

Този вид употреба на изделието ще ви донесе няколко основни предимства:

  • включва се при запалване на двигателя;
  • изключва се при спирането му;
  • прекратява дейността си, ако автомобила ви стои прекалено дълго – на едно място.

Ако уредът се зарежда със специален кабел за кола, който ще откриете в комплекта, няма вероятност да пропуснете да го включите. Разполагате и с допълнителна екстра, която да стартира заснемане на видео, в момента, в който покрай вашето превозно средство мине друго или сензорът усети движение. Така ще бъдете спокойни, че при евентуално създала се спорна ситуация – джаджата ще разполага с материал на случката.

Изключването при спиране отново ви помага да не мислите за малките детайли, а да се съсредоточите върху задачите за деня или други важни за вас неща. Не се налага да слизате до колата си, ако вече сте вкъщи, за да проверите дали сте изключили изделието, а и така батерията няма да се изтощава напразно.

Ако искате да удължите живота на батерията си, след като видеорегистраторът е зареден, можете да махнете кабела, а когато джаджата индикира, че разполага с много малко захранване – пак да го включите.

Ако сте фенове на екстремните спортове, също можете да използвате уреда, за да направите динамично видео на скока си с бънджи или каране на колело офроуд. Имате на разположение 2 часа, за да направите стойностни видеоматериали с добро качество.

Високотехнологичният продукт можете да заредите и у дома, със стандартно зарядно, като след достигане на пълна енергия, ще получите индикация, че имате напълно заредено устройство, готово за употреба.

Направете ежедневието си по-спокойно, когато сте на пътя и си гарантирайте, че ще имате записана всяка спорна ситуация.