Видеорегистраторът е високотехнологична джаджа, която заснема пътя, по който шофирате, за да може след това тези материали да послужат като доказателство за създадени инциденти по пътя, предизвикани от неадекватни или нетолерантни водачи.

Всички модели разполагат със слот, в който можете да поставите чип с допълнителна памет. Тя трябва да не е по-голяма от 32 GB и да бъде в микро формат.

За да закупите най-подходящата карта за вашето изделие, трябва да се запознаете по-подробно с техните специфики.

SD аксесоарът, съкратен от Secure Digital, е малка джаджа за съхранение и пренос на данни.

Те са разделени на различни видове, които обозначават скоростта им, като започват от номер 2 и стигат до номер 12.

Покачването на индекса, съответно покачва качеството на изделието и на цената. На българския пазар най-разпространени са 2 и 4, а 6 и 10 могат да се открият на по-малко места, но и цената им ще бъде по-различна.

Особено осезаема разлика при 2 и 6 например няма, тя би могла да се забележи само в капацитета й и скоростта, с която записва в секунда.

Трансфер на данни

Скоростта, с която прехвърляте данни, е тясно свързана с качеството, което ще изберете. Ако клас 4 прехвърля файловете ви за 5 минути, клас 10 ще го направи почти 3 пъти по-бързо.

Размер

Ограничението в размера на картите за видеорегистратори е 32 GB. Това ви дава възможност да избирате между многото опции в търговската мрежа, като марката и качеството – избирате вие.

Опцията за автоматично изтриване на файлове, когато чипът е пълен, можете да настройте на вашия апарат, като последните две видеа стават „неизтриваеми“. Тях можете да премахнете само с ръчните функции на изделието.

По този начин, без значение колко голям е капацитетът – можете да записвате неограничено.

Нови модели

По-новите модели камери за кола имат вграден wi fi модул, който ги свързва с телефона ви и така директно можете да съхранявате всичко записано на него. Но ако повечето материали не съдържат нищо важно и стойностно – изтриването им е задължително.

Параметри

Характеристиките на всяко устройство са различни, за да може всеки потребител да открие това, което най-много ще пасва на неговия автомобил. Можете да избирате между:

  • различни инчове на екрана;
  • възможност за нощно снимане;
  • дизайн;
  • работа с тъч скрийн или с бутони.

Каквото и да е решението ви, то няма как да бъде грешно, защото индивидуалните изисквания правят пазара толкова конкурентен и различен.