Често срещани проблеми

Както знаем, всяко правило си има изключения, а когато се случат на нас – обвиняваме късмета си.

За да разберете, че не е ваша вината за повечето действия, които не сте очаквали да станат така, ще обърнем внимание на често срещан проблем.

Когато закупувате видеорегистратор за вашия автомобил, трябва да прочетете инструкциите за монтиране и да го поставите спрямо оказаните стъпки.

Често обаче специалният държач не успява да се залепи на стъклото, поради ред причини:

  • недостатъчно добре почистен прозорец;
  • неравна повърхност;
  • голяма разлика в температурата отвън и вътре;
  • дефектна стойка и др.

Вариантите, в които вакуум вендузата не се захваща за стъклото са много, но вие можете да експериментирате и да заздравите тази конструкция с няколко лесни решения.

Използване на двойнозалепяща лента

Можете да използвате един от най-издръжливите и стабилни продукти, а именно двойнолепящата лента. Тя осигурява устойчивост на стойката, без да се притеснявате, че ще се размести или че ще падне.

Оказва се, че по време на шофиране, колкото и да сте внимателни, вероятността да уцелите по-голяма дупка или неравност, е доста голяма. С помощта на двойнолепящата лента ще си осигурите стабилни кадри, без значение от качеството на пътя, по който се движите.

Използване на силикон

Можете да използвате и безцветен силикон, предназначен за стъклени повърхности, който притежава устойчива консистенция и може да се превърне в подходящ заместител на вакуум техниката.

Все по-популярните силиконови килимчета също могат да ви бъдат полезни, но те са подходящи по-скоро за таблото на колата, като предотвратяват хлъзгането на поставените предмети. Този способ обаче ще ограничи възможността да движите свободно изделието спрямо личните си предпочитания.

Друг вариант е да проверите дали тази вендуза не е дефектна и има ли възможност да бъде заменена с нова. Тази технология е най-подходяща, защото не оставя след по прозореца, ако решите да я махнете в даден момент.

Повечето собственици на джаджата, до такава степен свикват с нея, че е трудно да я махнат в определен момент, защото удобството и кадрите, които заснема, се превръщат в неделима част от шофирането.

Винаги можете да потърсите професионални съвети или да се консултирате с приятели, които са имали същия проблем. Решенията са много, но всеки избира кое е най-подходящо за неговото превозно средство, защото гледната точка на заснемане е изключително важна както за вашата безопасност на пътя, така и за качеството на кадрите и обхвата на картината.

Направете подарък на близките или приятелите си, като им осигурите спокойствие зад волана по всяко време.