Това е една от най-развиващите се джаджи в наши дни и постепенно започва да измества устройства като компютри и лаптопи.

Предимства

Те са леки, предлагат батерии с голям капацитет и работят с всички операционни системи, които използвате на компютъра си.

Имате възможност да закупите изделия, които пристигат при вас с:

  • инсталирана операционна система;
  • офис пакет;
  • камера;
  • wi fi модул.

Единствената по-осезаема разлика е, че трябва да направите компромис с големината на екрана.

Допълнителни екстри

Управлението на устройството е значително по-бързо с тъч скрийна, но ако трябва да пишете по-обемни материали или да правите таблици, можете да добавите мишка и клавиатура, с които да спомогнете за по-голямото си удобство. Клавиатурите, които излизат автоматично на екрана, заемат голяма част от него и затова е препоръчително да използвате допълнителна.

Памет

Новите модели таблети, освен че имат повече вградена памет, имат опция за добавяне на външна. Те имат специален слот, с който да разширите мястото за съхранение на данни.

Подходящи приложения

Можете лесно и бързо да намерите приложения, които са еквивалентни на програмите, които използвате на pc-то си. Затова трябва да направите проучване и да изтеглите всичко, което ще допринесе за замяна на по-тромавото устройство с таблета.

За да не се налага да прехвърляте файловете си, можете да ги качите в платформата Google Drive, за да ги синхронизирате с акаунта си. Така цялата важна информация ще бъде винаги на разположение, без значение от какъв вид изделие ще влезете.

За целта обаче, ви трябва стабилна и постоянна интернет връзка.

Свързване

Интернетът е ключов елемент, когато искате да сте свързани са данните, приятелите си, както и да сте винаги информирани за най-новите събития в световен план.

Можете да се свържете с wireless връзка или да използвате мобилен интернет. Покритието на територията на България вече е развито до такава степен, че дори и да се намирате в хижа в планината, можете да разчитате на добра скорост.

Облачни услуги

Не рискувайте високотехнологичната ви машина да се развали и тогава да се сетите, че сте загубили важна информация. Вместо това се доверете на облачните услуги, които ще ви осигурят пространство за съхранение.

Можете да използвате: Dropbox, Google Drive и др., като мобилните оператори също предлагат като подарък към офертите си – пространство в облака.

Употребата на този продукт, който ще бъде заместител на всичките ви джаджи, е тенденция, към която все повече потребители преминават. Той е с малки размери, много функционалности и е лесен за пренасяне от една локация на друга. С него получавате свободата да вършите работата си навсякъде, без да се налага да се съобразявате каква чанта да използвате.