Тези продукти са екологичен вариант. Събират течностите, вместо да ги абсорбират. Така задържат повече кръв от тампоните и превръзките. Според вашия цикъл, можете да носите продукта до 12 часа, намалявайки нуждата от хигиенни продукти за еднократна употреба.

Как да използвам менструална чашка

Това е продукт, който е супер лесен за използване. Просто сгънете, поставете и готово. Той приляга добре и плътно, задържан в позиция от уплътнението, образувано от стените на вагината и вагиналните мускули. Завъртете го, за да проверите дали е напълно отворен и не изтича. Шийката на матката може да се движи по време на менструация, така че поставянето и използването изисква практика и познаване на собствената ви анатомия. 

Менструална чашка съвети

Преди използване прочетете внимателно инструкциите за използване, които вероятно ще са назовани „менструална чашка употреба“. Има различни начини за свиване и поставяне във влагалището, така че трябва да изберете най-подходящия начин за използване за вас. Синоним на този продукт е менструална чашка комфорт, тъй като тя ще ви донесе онова важно за вас удобство по време на цикъл. 

Менструална чашка почистване 

При всяко изваждане трябва да я почиствате със сапун и вода, преди да я поставите отново. След като течението ви приключи, трябва да я почистите по-основно. Поставете я в съд с вряща вода, за да я дезинфекцирате. Оставете я във водата за поне 5-7 минути, след като я изсушите напълно, я върнете в кутията за съхранение. Така ще е готова за следващо менструална чашка поставяне.

Менструална чашка предимства

Най-важното е, че този продукт е подходящ за многократно използване. Това не само означава, че ще спестите пари в дългосрочен план, но също така и че няма да ви се налага да изпадате в неприятни ситуации, когато нямате под ръка тампон или превръзка, а са ви нужни спешно за използване. Вместо това можете просто да изплакнете и използвате отново своята чашка.

Можете безопасно да я носите до 12 часа, въпреки че може да искате да я изпразните по-рано. За разлика от превръзките, тя е невидима и като цяло няма да я усещате, стига да сте я поставили правилно. Заложете на този малък силиконов продукт, тъй като той ще се грижи за вашето здраве и няма да се тревожите от менструална чашка протичане при използване.

Менструална чашка избор

Можете да намерите продукта в аптеката до вас или пък онлайн – той е лесен за намирате, след като знаете какво търсите. Повечето продукти се предлагат в два размера – за използване при по-лек и по-тежък цикъл. И тъй като цикълът ви може да варира в различните месеци е още по-удобно да си закупите комплект с двата размера.