За да извлечете най-доброто от вашия уред, е важно да използвате правилния препарат за съдове и за почистване на уреда. С точната грижа вашите съдове ще блестят след всяко измиване. 

Правилно почистване на съдомиялна

Както при всеки уред, редовното почистване и поддръжка на съдомиялна ще направят работата на уреда по-ефективна. С течение на времето парченца храна, мазнини, неразтворен препарат и котлен камък могат да се натрупат върху филтъра и вътрешните стени на машината — и дори да запушат разпръскващите рамена. Да не говорим, че мръсният уред може да съдържа бактерии и мухъл. Затова трябва да се спазва редовна съдомиялна хигиена.

Изпълнявайте месечен цикъл на почистване на съдомиялна машина. Веднъж месечно трябва да се изцапате, за да премахнете всичко, което се крие във вътрешните части на нашия помощник в домакинството и разпръскващите рамена. Препарат за съдомиялна е лесно решение, тъй като съдържа повърхностно активни вещества, които разтварят и почистват уловени парчета храна и мазни остатъци. Използвайте го според указанията на етикета.

Експертен съвет: Проверете инструкциите за съдомиялна, за да разберете как се използва препарат за съдомиялна и как се случва това поставяне на препарат в съдомиялна. Повечето изискват празен уред, но някои могат да се използват със съдовете в съдомиялната за по-удобно почистване.

Съвети за съдомиялна

Остатъците от храна, останали на дъното, са в основата на повечето проблеми с миризмата. След всеки цикъл на миене на съдове издърпайте долната поставка и проверете за останали парчета храна, хартия или дребни предмети, които може да са заседнали във филтърния кладенец или мрежата. Отстранете го с пръсти или хартиена кърпа, за да предотвратите бъдещо натрупване.

Експертен съвет: Избършете излишната храна от чинии, прибори, купи и други предмети, преди да ги заредите в уреда. Ако не планирате да пуснете цикъл веднага, изплакнете ги бързо в мивката или пуснете цикъл само за изплакване, за да предотвратите нежелани миризми. Винаги премахвайте всякакви етикети или стикери от буркани, които може да използвате повторно, преди да поставите предметите в уреда.

Избърсвайте вратата и уплътнението на вратата всяка седмица. Може да забележите мазни остатъци или пръски, които се утаяват върху вътрешната повърхност на вратата, дъното на уреда, ръбовете на вратата, дръжката или бутоните за управление. Бързо избършете тези зони с влажна микрофибърна кърпа или гъба.