Зависимост от вашите нужди и предпочитания, може да избирате от флуид за лице, дневен крем, нощен крем, серум за лице, анти-ейдж крем, както и още не един или два дерматологично тествани продукти. 

Какво стои под думата „флуид“? Това е козметичен продукт с изключително лека формула. Тя е толкова лека, че попива в кожата на лицето ви мигновено, като не оставя мазен филм отгоре й. Това е една от най-ярките черти, които различават флуида за лице от всеки хидратиращ крем или друг овлажняващ продукт. 

Как се нанася флуид за лице?

Тъй като този флуид в грижа за кожата е изключително нежен, той се нанася върху кожата със съвсем леки движения. Може да го използвате както върху лицето си, така и върху вашата шия. Кое е най-подходящото време за употреба? Препоръчително е флуид да се нанася веднага след душ. Тогава, благодарение на топлата вода, порите на кожата са максимално отворени, така че козметиката в нейна грижа да попие и повлияе по-бързо. Разбира се, може да нанасяте и във всеки друг момент от деня, когато почувствате нужда.

Прилики между флуид за лице и крем?

Най-очевидната прилика е, че и двата продукта са козметика в грижа за кожата. Но и двата имат една главна цел – да хидратират дермата ни. Всеки ден кожата ни е изправена пред редица изпитания – слънчеви лъчи, вятър, дъжд и т.н. Тези атмосферни условия благоприятстват тя да се чувства суха, раздразнена, загубила еластичността си. С помощта на козметиките, ще може да се спасите от тези проблеми. Те ще хидратират вашето лице и тяло, за да не страдате повече от опънатата и болезнената дерма. Достатъчно хидратираната кожа може да се нарече здрава. 

За да я постигнете, то трябва да полагате грижа за нея. Обикновено може да заложите на един продукт в своята грижа. Но ако той не е достатъчен, тъй като кожата ви е доста дехидратирана, то може да заложите на употребата и на флуид, и на серум. 

И двата са подходящи в грижа за чувствителна кожа. И от двата вида продукти може да откриете максимално чисти формули, които няма да ви повлияят по негативен начин. Дори да страдате от акне, то е възможно да нанасяте флуид и крем, стига те да са съвместими със състоянието ви.