Това е едно от най-често използваните устройства, не само за забавление, но и за професионално заснемане на различни статични или движещи се обекти.

Модели

Разнообразието от модели, предоставя на потребителите различни възможности, срещу съответната цена. Колкото повече функционалности има продукта, толкова по-висока е стойността му.

Начини на заснемане

С помощта на тази високотехнологична джаджа, можете да правите:

  • 360 градусово завъртане;
  • завои във всички посоки;
  • застопоряване на едно място във въздуха.

По този начин ще получите интересни и динамични кадри, които можете да монтирате или обработите с подходящи програми.

Можете ли да видите какво се снима в реално време?

В търговската мрежа ще откриете много дронове, които имат тази екстра. Посредством wi fi модул, можете да свържете мобилното си устройство с безпилотния летателен апарат и след като инсталирате подходящо приложение – имате изглед отвисоко и то на живо.

По този начин, ако снимате важно събитие, ще се ориентирате дали ъгъла на снимане е подходящ, дали картината е стабилна, а светлината подходяща.

Така ще улесните изключително много работата си, а експериментирането е задължително.

Може ли този продукт да се използва за професионална дейност?

Голяма част от фотографите са насочили усилията си в прецизното управление на дрона, защото той дава възможност за запечатване на добре познати гледки, от нова и нестандартна позиция.

Видеоклиповете пък могат да оставят послание у последователите ви, което да придаде по-голям смисъл на произведенията ви и да докоснат повече привърженици на този вид изкуство.

Качество на кадрите

За да направите наистина стойностни снимки и видеоклипове, се нуждаете и от камера с отлични параметри. Ще откриете много варианти, които предлагат Full HD резолюция, както и достатъчно място за съхранение на файловете, които ще направите.

Можете да използвате различни по големина карти с памет, в зависимост от това, дали ще наблегнете на качеството или на количеството.

Записващото устройство има възможност да бъде поставено в горната и в долната част на джаджата, но е важно да бъде стабилно закрепено, за да не оказва влияние върху съдържанието, което ще записвате.

Правилно използване на екстрите

Запомнете, че първото нещо, което трябва да направите, преди да се впуснете в новите начини за заснемане, е свързан с отличното овладяване на управлението. Ако имате проблем с това, те веднага ще се отразят на кадрите ви.

Екстрите можете да използвате винаги, когато прецените, че ще обогатят творчеството ви, а комбинацията от тях ще направи дейността ви още по-атрактивна за любителите на нестандартни фотографии.