Слагането на фолио за прозорци не е трудоемка задача. А няма много техники за неговото поставяне върху прозорци. Как да действате? Важно е да почистите съвършено прозорците, върху които ще лепите. Използвайте препарат за стъкла и микрофибърна кърпа. Почистете внимателно и ъглите на стъклото. Мръсотията ще възпрепятства коректното залепване. Фолиото няма да изглежда добре. Ще се разлепи по-бързо с течение на времето, особено ако прозорците се напичат директно през целия ден.

Преди да пристъпите към залепване, напръскайте стъклото с вода. Повърхността му трябва да е влажна, за да се получи всичко перфектно. С една ръка отлепете предпазващата хартия на фолиото. Започнете монтажа от горната част на прозорците. Постепенно с лек натиск отлепвайте хартията на фолиото и приплъзвайте надолу. Можете да действате само с ръце или да използвате плоска шпатула. Работете внимателно, за да не се получат издутини. Ако пък в крайна сметка се получат такива, то пристъпете към премахване на мехурчетата, използвайки игла. С нейна помощ ще изкарате въздуха от издутините. Отново притиснете мястото, за да залепне фолиото добре.

Декорации с фолио

Това е продукт с многофункционално приложение. Така както може да осигури защита от слънцето и да ограничи чуждите погледи в дадено помещение, то може и да бъде красиво допълнение към някоя картина например. Не се страхувайте да експериментирате.

Ако ръчната изработка ви е в кръвта, то без проблеми ще намерите приложение на фолиото за прозорци, дори то да бъде прозрачно. Можете да го използвате като допълнителна декорация към стъклени вази или други предмети от стъкло. Развихрете своето въображение и действайте с изработката на красиви произведение на изкуството, които биха се използвали за украса. 

Фолиото с огледален ефект ще ви улесни. Него може да поставите на всевъзможни места, освен на прозорците си. Малки части от него залепете на своето голямо огледало за по-интересен ефект. И този вид може да се залепи върху различни стъклени предмети, така че да се създадат по-ярки отблясъци.