, изключете ключа за осветлението и не пипайте луничките, докато не са изстинали напълно.

В следващите редове ще прочетете повече за стъпките за смяна. Проверете за метален пръстен, който държи луничките на място. Ако няма такъв, трябва да има малко разстояние между крушката и корпуса, в този случай веднага може да започнете новия монтаж. Ако видите метален пръстен, припокриващ ръба й, отстранете го, за да започнете сменяването, като се опитате да го завъртите обратно на часовниковата стрелка. Използвайте лек натиск при необходимост, но внимавайте да не повредите луните. Ако завъртането не стане на ръка, то може да ползвате тиксо. С негова помощ ще развиете луничките по-лесно. Други инструменти при сменяване не са ви нужни. 

Вашите крушки могат да бъдат различни видове. Възможно е при тях да не работи моментът с развиването. Тогава трябва да проверите за бутон за освобождаване. Такъв имат по-новите модели. 

Не забравяйте да използвате стълба, след като ще извършвате монтаж на таван. Преди сменяване се уверете, че осветителното тяло е изключено и луничките са студени. 

Преди сменяване, купете нови лампички, които съответстват на старите. При наличието на толкова много видове за вграждане намирането на правилния заместител може да бъде трудно. Той трябва да бъде и със същата мощност. Ако не знаете конкретната крушка, от която се нуждаете, занесете старата в магазина, за да може продавач-консултант да ви помогне. 

Поставете новите лунички в гипсокартона. Подравнете техните щифтове в гнездото, след което завъртете по посока на часовниковата стрелка. Като алтернатива, ако няма щифтове, просто поставете края на крушката в гнездото, след което завъртете. След като поставите крушката, включете осветлението и вижте дали всичко работи. 

Съвети за по-добро осветление

По възможност увеличете максимално естествената светлина. Домовете с южно изложение обикновено имат най-много светлина, но в зависимост от това как е разположен домът ви, можете да получавате светлина от всеки ъгъл. Възползвайте се от възможността да си играете със светлината. Със сигурност ще постигнете уау ефект бързо и лесно.

Три източника на осветление във всяко едно от помещенията ви ще го променят напълно. Със съвременните опции можете не само да регулирате нивото на осветеност, но и да подчертаете допълнителните декорации в жилището си.

Включете отразяващи повърхности в играта. Огледалата, лъскавите подови настилки и метални елементи ще отразяват светлината във всяка стая. Когато са поставени с умисъл на стратегически позиции, те могат да подобрят светлината, която вече имате.

Пристъпете към сменяване на често използваните крушки с по-енергийно ефективни модели, за да намалите консумацията на ток. Направете сменяване в онези пространства, които обитавате по-често, като спалнята, кухнята, тоалетната, антрето и т.н. Бързо ще видите разликата в сметките си.

Изберете нов нюанс лунички. Цветовете имат огромно влияние върху настроението ви. Светлият нюанс може да помогне за разсейването на светлината, докато тъмният нюанс може да я концентрира. Не се страхувайте да експериментирате.