Безброй фактори и проблеми могат да повлияят на това колко добре можете да поддържате връзката на мобилното си устройство. Ето нашите съвети за нейното усилване.

  • Елиминирайте всичко, което я спира - клетъчните връзки се блокират лесно, ако сте в огромна сграда, подземие, асансьор или пък стълбище. Ако установите, че сигналът ви е слаб, решението се крие просто в това да излезете на открито и да потърсите място, в което няма да сте обкръжен от много стени.
  • Рестартирайте телефона си - случва се то да се бъгне и да ви показва, че няма мрежа. Ако мислите, че проблемът е такъв, включете и изключете самолетния режим или просто рестартирайте джаджата си.
  • Движете се - дори ако сте на открито, високите сгради и големите водни басейни могат да възпрепятстват сигналите, така че се движете или се качете на високо.
  • Сменете предпазното калъфче – често е трудно да се случи, но има малка вероятност калъфът на gsm-а ви да спира връзката. Решението е да го махнете или пък да го смените с друг.
  • Вземете си усилвател - той се препоръчва за усилване на сигнала на вашия смартфон. Ползвайте го вкъщи, а и в колата или в офиса. Това е чудесен вариант, ако имате съществуваща външна връзка и търсите увеличаване на обхвата. Не са необходими някакви сложни програми, за да заработи устройството. 
  • Извадете вашата SIM карта от апарата - друга стъпка за отстраняване на неизправности, която може да помогне, е да премахнете SIM картата и след това да я поставите обратно при включен телефон. Ако тя е замърсена, почистете я. Ако има някакви физически дефекти, може да се наложи да я смените. Ще можете без проблем да я извадите с помощта на телчето, което е включено е в опаковката при покупка. Ако пък сте го изгубили, може да се справите и с обикновен кламер.
  • Използвайте WiFi - ако установите, че интернет връзката ви е с висока скорост, но клетъчната ви услуга не е, включете в играта WiFi разговорите. Така лесно ще можете да се свързвате с приятели и роднини.
  • Уверете се, че софтуерът на телефона и настройките на оператора са актуални - отлагането на актуализации на софтуер или оператор може да доведе до по-слаба връзка. За оптимални резултати поддържайте устройството си актуално.
  • Зареждайте апарата си - батерията на телефона ви поддържа всичко включено и сигналът не е изключение. Слабата батерия може да повлияе на способността на апарата ви да получава силен сигнал, а също така може да повлияе на производителността. Така че, ако сте забелязали спорадично лоша връзка, проверете нивото й и се уверете, че презареждането й няма да помогне.
  • Проверете настройките на телефона си - понякога мрежовите ви настройки може да не са точните, така че се уверете, че са. Трябва да сте свързани с правилния оператор. Може да искате да ги промените и да тествате дали има значение.

Работят ли наистина усилвателите на сигнала на мобилния телефон?

Възможно е да се питате: „Работят ли наистина тези малки джаджи?“. В реда на нещата е да се питате, имайки предвид всички измамни продукти, които за съжаление може да откриете на пазара. Но знайте, че те го правят. Така че ако вкъщи сте възпрепятствани да ползвате устройството си, докато сте в другата стая, то подобен малък уред ще разреши ситуацията. Това е решение, което ще ви спаси, ако другите методи не са проработили за вас.