В колекцията си всяка дама притежава поне няколко уреда, с които да стилизира своите прически. Сешоар, преса за изправяне, дифузер и т.н. А машата за коса е задължителна. С нейна помощ и минимални усилия от ваша страна ще можете да постигнете красиви едри къдрици или пък ситни къдрици – всичко зависи от вашите предпочитания. А защо не афро къдрици? С тях ще привлечете вниманието към себе си. 

В следващите редове ще ви отговорим на въпроса „Как да си накъдрим косата с маша“. Това е толкова лесно. Независимо от модела, който имате, навиването се случва лесно.

Включете вашия уред в електрическата мрежа и го изчакайте да загрее до нужните градуси. Преди да пристъпите към използване на уреда, то е нужно да подготвите вашата грива предварително. Преди да действате, напръскайте косите си с термозащитен продукт. С него ще си гарантирате, че високата температура няма да им навреди. Разделете косата си на части. Навивайте косата си кичур след кичур, за да постигнете перфектен резултат. След като приключите, разрешете внимателно вашата коса и напръскайте със стилизиращ продукт. Благодарение на него вашите къдри ще се запазят в идеално състояние по-дълго време.

Каква маша за коса да изберем?

На пазара могат да бъдат открити много видове такива малки уреди за къдрене. Преди да изберете, имайте предвид своя бюджет. Можете да се натъкнете както на доста скъпи модели, така и на доста бюджетни варианти, които също правят хубави къдрици. 

Приставките, които идват в комплект, също са важни. Не е нужно да плащате за нещо, което смятате, че няма да използвате. Затова преценете с какви букли искате да сте най-често и търсете комплекти само с такива приставки. 

Преценете дали вашата коса е подходяща за уреда, който искате. Ако изберете едра маша, а сте с тънки коси, то е възможно тя да не ви свърши работа, а да сте вложили доста средства в нея. Проблемът ще дойде от там, че тънката коса няма да успее да задържи по-едрите къдрици през целия ден.

Можете да изберете продукт, който с няколко нива на затопляне. Ако желаете да щадите максимално вашата коса, то може да я къдрите на по-ниски градуси. Изберете продукт според вашите изисквания и не сте страхувайте да експериментирате с него. Възможно е да не успеете да направите перфектните къдрици от първия път, но при желание от ваша страна всичко ще се получи. В интернет пространството можете да взаимствате много идеи за прически.

Почистване на маша

Подобно на всеки друг уред, за да го използвате максимално дълго време, то трябва да се погрижите за неговата поддръжка. При уреда за къдрене не е нужно да правите нищо толкова специално. Препоръчително е след всяка употреба да забърсвате металните части, тъй като по тях ще се полепи термозащитният продукт, който преди къдрене сте използвали. Ако не почиствате редовно, то полепите ще стават все по-големи, което ще попречи на правилната работа на машата, а и хигиената няма да бъде на ниво.

Когато не го използвате, съхранявайте своята маша за коса в опаковката й. Това също ще я предпази от прах и от слънчевите лъчи, които могат да повлияят на цвета на пластмасата.