Гримът допълва визията на всяка дама. Едно страхотно облекло и красиви обувки не биха били така впечатляващи без красив макияж. Една от най-важните фази в гримирането на една дама е поставянето на сенки за очи. Техниките за нанасяне могат да са различни зависимост от вашите предпочитания или времето, с което разполагате. 

Един от най-бързите начини е да работите с пръсти. Така действат много дами, които нямат опит в гримирането и няма как да усетят козметичните четки. Слагането с пръсти е удобен начин за постигане на страхотен ефект на вашия макияж. Става бързо и лесно. Обикновено се действа така, когато работите с един цвят за постигането на по-естествен грим за дневни мероприятия и работни ангажименти, както и за поставяне на база.

За тези жени, за които гримът е страст, имат времето и техниката, предпочитат за смесване на цветове да използват четки. С поставяне на грим с четки ще постигнете страхотно преливане. Многокомпонентният грим, в който се добавя и блестящ ефект, е по-подходящ за парти или други вечерни събития.

Съвети за избор на сенки за очи

Независимо дали избирате водоустойчиви палитри, дали са с мат ефект или пък с блестящ, то те трябва да са дълготрайни. Старайте се да работите с продукти, които могат да издържат няколко часа, след като сте се гримирали. Няма да ви е приятно да се погледнете в огледалото час след поставянето им и да забележите, че половината ви грим липсва. 

Инвестирайте в качествена козметика, която няма да навреди на състоянието на лицето ви. Дори продуктът ви за контуриране трябва да бъде с високо качество. И особено това е важно за вашите сенки за очи, тъй като рискувате развитие на инфекции. А пък откъм цветове имате ужасно голям избор, така че не се страхувайте да експериментирате.

Съвети за поставяне на сенки

Относно поставянето няма еднолично мнение дали очите трябва да се гримират първи или последни. Всяка жена може да реши за себе си. Но без значение кога ще им отделите нужното внимание, то е важно да го направите както трябва. Но преди да се стигне до нанасяне, то трябва да подготвите лицето си. Почистете го с козметиката, която използвате обикновено. Почистването на останали следи от грим е важно, за да може новият макияж да се задържи върху лицето ви през целия ден. Поставете база, която също ще помогне новите цветове да се задържат.

В поставянето няма нищо сложно и всеки може да се справи с малко тренировки. Трябва да започнете от сгъвката на окото и да продължите към края му. Действайте с леки и нежни движения, за да не раздразните кожата си, особено ако се гримирате с непрофесионални четки. Разнесете внимателно козметичния продукт за постигането на страхотен ефект. 

Ако искате опушен грим, то трябва да вземете друг нюанс и с кръгообразни движения да го прелеете с поставените вече на окото ви сенки. Отново действайте внимателно, за да не се стигне до там, че половината продукт да падне на скулите ви. Това е възможно и ако сенките не са особено качествени и са твърде ронливи.