Освен по-горе изброените причини, тази разлика в показанията на вашия аналогов и цифров дисплей, може да се случи внезапно, без да сте променяли нищо. Или пък може да се случи, когато сменяте батерията на вашия устойчив часовник. Каквато и да е причината, в редовете по-долу ще ви дадем повече информация за лесно и бързо сверяване на часовник и настройка на G-Shock.

За настройка и сверяване - натиснете бутона Adjust на вашия спортен часовник за пет секунди, след това натиснете Mode. Показанията за часове и минути ще започнат да се въртят по часовниковата стрелка. Изчакайте, докато спрат. Натиснете и задръжте бутон Light. Тогава минутите и часовете ще се въртят обратно на часовниковата стрелка. Натиснете отново Adjust, когато приключите това сверяване. Настройката на G-Shock е готова.

Ако преминавате от зимно часово време към лятно часово време, то тези сверяване и настройване на вашия джи шок ще ви бъдат нужни, за да искате да сте в крак с времето.

Функции на G-Shock

В търсете ли сте на перфектния аксесоар за вашата ръка, който може да се похвали с безпроблемна настройка? Такъв, който може да носите по време на тренировка, както и по време на работа? Тези casio часовници са създадени, за да ви служат вярно във времето. Почти всеки модел е водоустойчив, характеризира се още с издръжливост на батерията и може да устои на удар. Това е перфектният военен часовник, който ще ви служи вярно по време на мисия.

И това са малка част от неговите функции. Той може да се похвали още със светлинен дисплей, звукова сигнализация на всеки час, таймер, стопер, калкулатор, аларма. А някои модели имат и соларно зареждане, показване на световно време, Bluetooth свързаност и функция за управление на часовник през приложение. 

Как да се справите с настройка на G-Shock ще може да разберете от инструкцията, която е в неговата опаковка. Това сверяване може да се случи толкова лесно и бързо дори и да не сте запознати как се случва всичко. Не е нужно да посещавате часовникар. С помощта на инструкциите, които са посочени по-горе, то без проблем ще се справите с настройка на G-Shock.

Риск при покупка на G-Shock

Притежаването на толкова популярна марка аксесоар, която е притежавана и носена от много популярни личност, носи рискове – това са тоновете негови имитации. И въпреки че те могат да изглеждат поразително идентични спрямо оригинала, то може и да не успеете да изкарате и дори седмица с тях, а да не говорим за години. Така че ако решите да добавите подобен аксесоар към колекцията си, то се уверете, че го купувате от сертифициран магазин и избраният от вас модел се предлага с включени гаранция и сертификат за качество.

Възможно е да се разделите с по-голяма сума пари, но ще бъдете сигурни, че се сдобивате с висококачествен продукт, който няма да ви предаде с години. Затова инвестирайте във вечен аксесоар, а със самото сверяване на продукта ще се оправите само с няколко лесни стъпки.