Макар и да се похвалят с висока устойчивост на атмосферни условия, то проблеми с осветлението е възможно да се случат винаги. По-долу е дадена повече информация защо лошото осветяване е налице, както и нашите съвети за поддръжка на тези малки уреди. 

Възможно е те да не получават достатъчно слънчева светлина. Това, че не са подложени на слънчево излагане пречи на тяхната батерия да се зареди напълно. Не е нужно да ги поставяте на пряка слънчева светлина. Но за да функционират правилно, те имат нужда от разумно количество светлина. Затова е важно да направите правилен избор на местоположението им, както и да спазвате всички инструкции за инсталиране, които са ви предоставени при покупка.

Трябва да потърсите причината и в батерията на лампата. Соларните осветителни тела, захранвани със слънчева енергия, спират да действат, когато батерията е изтощена. Сменете батерията и преминете отново към зареждане на соларни лампи.

А дали сензорът им не е развален? Той отговаря за автоматичното им включване вечер, но когато не работи, светлините няма изобщо да се активират, защото той няма да направи разлика между деня и нощта. Ако е нужно, трябва да пристъпите към замяна на компоненти, за да може системата да работи отново.

Прахоляк и друга мръсотия върху слънчевия панел също му пречи да поеме слънчевата светлина и малкото, което попада, може да не зареди правилно батериите. От особена важност е да правите обслужване на вашите соларни лампи, както и диагностика на проблема възможно по-скоро, преди той да се е задълбочил.

Макар и в техническите спецификации на вашите соларни лампи да четете за водоустойчивост, то понякога остатъчни капки или по-голямо количество вода може да се натрупат вътре в осветителното тяло, увреждайки вътрешното окабеляване. Пристъпете към чистене на тези соларни панели, за да са те в максимално добро състояние и продължителността на батерията да се завърне. 

Соларните осветителна тела се влияят от другите източници на светлина около тях. Ако са непосредствено разположени до други лампи, то възможността да не светна изобщо е особено голяма. Ако пък не сте могли да се справите сами с обновяване на системата, то прочетете гаранционните условия на продукта и прибегнете до тях. 

Защо да си вземете соларни осветителни тела

Соларните слънчевите лампи се различават по форма, дизайн, ниво на осветеност и т.н. Така че е лесно да намерите перфектните за вас. Това са универсални осветителни тела и ще ви влязат в употреба както у дома, така и в офиса, градината, та дори и в гаража.

С тези сензори за светлина може да се сдобиете на изгодни цени. А и са едни от най-слабите замърсители на околната среда. Те са източник на енергия, който може да се похвали с енергийна ефективност. С тяхна помощ значително ще съкратите битовите си разходи за електроенергия, така че да вложите парите си в нещо друго.