Собствениците на кучета са задължени да водят домашните си любимци на повод. Това е особено валидно за по-едрите породи. Но докато стандартната каишка може да не е удобна, както за вас, така и за животното, то във ваша помощ идва нагръдникът. Аксесоарът се предлага в не един размер, а в изобилие от дизайни. Той ще ви позволи да водите животното си спокойно, без да му причинявате дискомфорт. 

Изработва се от мек материал, така че да осигури комфорт на любимеца ви и да не го дразни. Предлага се в не един стил и цвят. Можете да го избирате според характера на вашето куче. Това е един от задължителните аксесоари, които трябва да имате, за да може вашето животно и вие да сте в безопасност, докато провеждате различни активности, правите дълги разходки или пък му провеждате обучение. Особено при дълги преходи тази подкрепа е доста важна, за да може кучето ви да издържи на натоварването.

Поставянето му се случва лесно. Трябва да прокарате внимателно предните крака на животното през ремъците. И да пристъпите към стабилно закопчаване. Правилното поставяне е особено важно, за да може вашето куче да не чувства болка, докато се движи. Преценете настройката според размера на вашето животно, трябва аксесоарът да не е твърде стегнат или пък отпуснат, за да не може то да се измъкне.

Поддръжка на нагръдник

Разнообразието от различен дизайн нагръдници е огромно. Изберете подходящия според размера на вашето куче, характера му, както и според това дали аксесоарът ще ви бъде удобен на вас като водач. Можете да избирате от аксесоари в неонови цветове, което ще ви бъде особено полезно, ако разхождате любимеца си предимно през тъмната част от деня.

Поддръжката се случва лесно. Нужно е само редовно измиване, за да се поддържа хигиената  на животното на ниво, както и да се предпази вашия нагръдник от бързо износване. Перете на ръка или в пералня, ако замърсяванията са по-упорити. Не използвайте тежки препарати, за да не навредите на животното си.  

Можете ли да обличате домашния си любимец с дрехи?

Няма нищо лошо в това да облечете кучето си с някоя симпатична дрешка. Но имайте и предвид вашата порода. При някои животни козината ги пази от студа без проблем, докато други, например тези с по-къс и рехав косъм, могат да изпитват затруднения да се стоплят сами. Затова ако навън е студено, можете да ги облечете.

Нагръдник през целия ден? 

Това е аксесоар, който трябва да свалите от животното, когато се приберете вкъщи. Той може да бъде невероятно неудобен за него, ако го носи цял ден. Освен това той може да раздразни кожата му и да повреди козината му – проблеми, с които може да се справите доста трудно. Затова използвайте аксесоара само при нужда.

Защо кучето не трябва да спи с нагръдник?

Премахването на аксесоара преди лягане, ще помогне на вашия любимец да спи по-спокойно и ще елиминирате възможността от задушаване. Освен това ще предотвратите ненужното раздразване на кожата и сплъстяване на козината. Продуктът може да бъде особено опасен, ако животното ви яростно се опитва да го премахне.