Нежеланото окосмяване може да е причина за дискомфорт. Бръсненето, кола маската, епилацията са само част от най-често срещаните методи за обезкосмяване. Но те могат да отнемат много време, да са болезнени и да причинят дразнене или врастнали косми. 

Защо тогава да не опитате нов метод, който е безболезнен? А именно обезкосмяване с кристал. Става въпрос за фин абразивен кристал за ексфолиация на кожата и отстраняване на всеки един косъм без необходимост от агресивни козметични продукти или болезнени техники. Кристалът е толкова универсален, тъй като с него може да се третират не само една част от вашето тяло, а ръце, крака, подмишници, та дори и бикини област. 

За използването на този малък уред не се нуждаете от особени инструкции за употреба. Когато този аксесоар се върти върху вашата кожа, той нежно премахва мъртвите кожни клетки, замърсяванията и косъмчетата, оставяйки гладка и копринена кожа. Това е деликатен продукт с висока ефективност, който по никакъв начин няма да ви навреди. 

След като приключите работата си с уреда, то го почистете внимателно с мека кърпа или четка с мек косъм, за да отстраните всякакви косми. Така няма да имате възможността да развиете някаква бактериална инфекция.

Предимства на използването на кристал

Използвайки това средство за махане на косъмчета, ще се радвате на много предимства. Едно от тях е, че ще забравите за болката. Тази процедура за обезкосмяване е напълно безболезнена. За разлика от кола маската или използването на епилатор, няма дърпане на кожата, което може да причини дискомфорт.

Избирайки тази процедура, ще си спестите и разходите за козметичните процедури. Инвестирате не голяма сума в един продукт, а ще се наслаждавате на неговите предимства доста време. Ще забравите за ежемесечните плащания за посещенията си при козметика.

Малкият уред може да се ползва върху всички видове кожа, не само нормална, но и чувствителна. Благодарение на този кристал ще се сбогувате дори с онези косъмчета, които са с по-дебела структура, и то без да причинява нежелани реакции. Кристалът не ползва никакви химикали или агресивни съставки. Това го прави безопасна алтернатива за обезкосмяване. 

Страхотното е, че използвайки вашия аксесоар ще запазите нивото на влажност на кожата ви. Освен това ще получите дълготрайни резултати. За разлика от бръсненето или кола маската, които осигуряват временни резултати, този начин на обезкосмяване дава сравнително по-дълги резултати.

Как да подготвите кожата си за употреба?

От особена важност е да сте старателни при почистване на зоната, която ще третирате. Не трябва да има и следа от козметиката, която ползвате. Подберете нежен почистват продукт, за да не се стигне до дразнене. Пробвайте да действате със скраб – на пазара може да откриете много видове, които ще ви свършат страхотна работа.

Кожата ви трябва да е напълно влажна, педи да започнете премахването на космите. Най-добре е да действате по душа, за да ограничите възможността триенето върху изсъхналата ви кожа да ви нарани. 

Как да третирате кожата си след употреба?

Хидратацията е от ключово значение за постигане на страхотни резултати, които ще продължат във времето. Използвайте онези продукти, като кремове, масла или лосиони, които са ви любими.