В днешно време можете да закупите всичко лесно и бързо. Само с няколко клика можете да напълните онлайн пазарската си количка. Или пък да отделите 1-2 часа, за да разгледате кварталния ви магазин за коледна украса. Ако пък сте творческа личност и проекти „Направи си сам“ ви влекат, то можете да се захванете сами с изработване на домашна украса. Всяка една играчка, която е ръчно изработена, ще накара вашата декорация да бъде още по-специална.

Какви материали ще са нужни за вашето творчество „Направи си сам“

За повечето нещица можете да се справите и с подръчни средства, които могат да бъдат открити във всеки дом. Можете да използвате тишу хартия, панделки, пайети, оцветители, пистолет за силикон, секундно лепило и т.н. В употреба могат да ви влязат дори рулата тоалетна хартия, които не сте изхвърлили. Това се отнася и за стари пластмасови кутии, които искате да рециклирате. 

Пуснете на свобода вашата креативност и реализирайте нашите идеи за коледна украса, без да се тревожите, че нямаше опит в приготовлението на коледна украса. Декорацията от проекта ви „Направи си сам“ също така може да се превърне и в чуден подарък за близки и приятели. 

Идеи за проекти „Направи си сам“

Ако имате малки деца, те особено ще се зарадват на вашата инициатива „Направи си сам“ коледна украса. Най-елементарното, което можете да направите заедно с тях, са различни видове снежинки – типични за зимния сезон. Вземате един бял лист хартия, сгъването го няколко пъти и изрязвате по ваше желание. Когато разгънете листа пред вас ще се появи уникална снежинка. Можете да я закачите на окачения си таван с тънка връв или пък да я използвате като шаблон за отбелязването й върху прозорец.

А защо не предекорирате стара коледна играчка? С помощта на блестящи пайети ще й дадете нов живот, така че да е перфектно допълнение към вашата елха. Можете да използвате бои, сухи или естествени цветя, както и не една тъкан, за да постигнете ефекта, който желаете. 

С помощта на няколко клона от вашата елха ще можете да си спретнете разкошен венец за украса. Него може да закачите на входната си врата или пък да сложите върху масата по време на коледната вечеря. Той ще донесе топлина и радост на всички около него. Венецът е с проста конструкция. Увийте клонките с мека тел за стабилност. Добавете още детайли според вашите предпочитания.

Можете да измайсторите и други лесно подвижни детайли, на които без много усилия да им сменяте мястото. Като част от проекта си „Направи си сам“ може да си направите и собствени свещи. На пазара могат да бъдат открити най-различни силиконови шаблони. Трябва ви още восък, фитил и етерично масло по избор. Благодарение на етеричното масло домът ви ще ухае страхотно, докато свещта го озарява със светлината си.