Изкуствените мигли са перфектният завършек на всяка визия, независимо дали е бляскава или ежедневна. Тяхното поставяне не изисква никакви усилия и благодарение на тях ще забравите за ежедневното използване на спирала. Колкото и красиви да изглеждате с тях, то ще дойде моментът за тяхното махане. 

Безопасно ли е тяхното махане у дома? Да, ако спазвате поне един домашен метод от тези, които ще ви покажем по-долу. Следвайте нашите съвети за внимателно сваляне на изкуствени мигли.

Дори и да искате да ги махнете отчаяно, то не го правете. Чопленето на изкуствените косъмчета може сериозно да повреди вашите естествени мигли. А това може да доведе до загуба на вашите ресници и потенциално необратими щети. 

Използвайте специално предназначени за това продукти. Химикалите, открити в много олиа, помагат да разграждането на използваното от вас лепило. Този процес на махане не е толкова сложен, не изисква специална подготовка и техника. Просто напоете ватиран тампон с избраните от вас специални разтворители, задръжте го върху окото си за няколко минути. След това, когато  средството за отстраняване е имало време да разгради лепилото, внимателно избършете слепоочието си и всички следи от лепилото. 

Парата също е вариант за нежно махане на изкуствените ресници. Тя ще размекне лепилото и ще ви помогне да ги свалите лесно, без да наранявате естествените си косъмчета. Горещият душ е чудесен начин да насърчите това махане, но директната пара в лицето ви, ще ви даде най-ефективни резултати. Ако използваното от вас лепило е висококачествено, то ще трябва да стоите под парата малко повече време. Страхотното е, че с това може да се справите сами вкъщи, не е нужно да посещавате салон.

Как да се погрижите за изкуствените мигли

За да подлежат на използване по-дълго време, то трябва да се погрижите за тяхната хигиена. Измийте своите ръце със сапун и вода преди махане. Внимателно ги хванете с палец и показалец от външния ъгъл и ги отлепете бавно. 

След махане трябва да пристъпите към тяхното почистване. Натрупването на спирала по изкуствените ресници може да доведе до разваляне на тяхната извивка, както до възможността от развитие на инфекция на очите следващия път, когато ги носите. Почистването след махане се случва с памучни тампони, спирт или продукт за премахване на грим. Оставете ги да изсъхнат върху кърпа и ги приберете в оригиналната им опаковка.

Съвети за растеж на естествени мигли

За да имате по-плътни, по-дълги и по-тъмни мигли, то трябва да се грижите за техния растеж. Масла като витамин Е, рициново масло, зехтин и дори вазелин има положителен ефект върху тях. Използвайте тампонче за уши, потопете го в избраното от вас масло и нанесете върху ресниците от основата до върха. Оставете го за една нощ. Внимавайте, за да не попадне олио в очите ви. 

Здравословната диета също е фактор. Хранете се с повече плодове и зеленчуци. Използвайте и медицински серум за растеж за още по-голям ефект.

Миглите постоянно ли растат?

Да, те растат през целия ви живот. Въпреки това, те могат да станат по-тънки и по-къси с напредването на възрастта. Можете също да забележите, че и не са толкова извити, както когато сте били по-млади.