За да се възползвате максимално от комфорта, който носят тези силиконови протектори за зърна, то трябва да внимавате за тяхното правилно поставяне. Те нямат дълго упътване за употреба, напротив – с тяхното правилно поставяне можете да се справите за нула време. 

Уверете се, че защитата, която искате да ползвате, е подходяща за вас, особено ако имате чувствителна кожа. Продуктите на популярни марки с добро реноме, са хипоалергенни. Затова не би трябвало да страдате от кожни проблеми. Първо, почистите зърната си със сапун и вода, за да премахнете излишния себум от кожата си. Уверете се, че кожата ви е суха и не ползвайте козметични олиа. Премахнете фолиото от задната страна на вашите силиконови протектори и ги притиснете силно към гърдите си. Не изхвърляйте фолиото. Ще го използвате за съхранение на лепенките.

За какви поводи са подходящи силиконови протектори?

Подходящи за всякакви специални поводи, като сватба, кръщене, годеж, рожден ден и т.н., така че да се чувствате в безопасност, че гърдите ви няма да бъдат на показ. Можете да носите лепенките и по време на спорт за поддържане на гърдите ви, под вашите бански или пък във всеки един момент, когато искате да постигнете натурален изглед и когато носите по-разголени дрехи.

Благодарение на тяхната безшевност, те няма да се забелязват дори когато ги носите под нежен сатен. С тях си гарантирате дискретност на вашето бельо, която не бихте могли да постигнете, ако носите стандартен сутиен. След тяхното правилно поставяне ще имате самочувствие, за да се превърнете в центъра на събитието. 

Подходящи ли са за многократна употреба?

След правилно поставяне и сваляне тези силиконови протектори могат да се използват многократно. Преди да спрат да бъдат така лепкави, при правилно поставяне те могат да се залепват повече от 10 пъти. Трябва да пристъпите към преустановяване на употреба, когато те вече не могат да залепват върху кожата ви. 

Как лесно да ги отлепите от кожата си след правилно поставяне?

Тези аксесоари са подходящи за дневно носене. Преди да си легнете ги отлепете и залепете защитното фолио обратно. Спазвайте лична хигиена, за да може да си гарантирате тяхната дълготрайност, освен това трябва да се осигурите и дишане на кожата. Ако ви е трудно да ги отлепите след правилно поставяне, то може да наложите върху гърдите си топла, мокра кърпа, за да омекотите лепилото. Лепенките се характеризират с гъвкавост, така че е по-вероятно да ги отлепите без проблем.

Как се почистват силиконови протектори?

Почистването зависи от вида на вашите лепенки. Затова внимателно прочетете техните инструкции за употреба. Ако могат да се мият, използвайте мек сапун и хладка вода. Не ги оставяйте да се киснат, а просто ги изплакнете нежно с ръка под течаща вода. Оставете ги да изсъхнат и чак тогава ги приберете. Самозалепващото лепило се регенерира, което ги прави идеални за ежедневно носене.  

Ако пък изплакването не е подходящ вариант, то само ги отлепете от кожата си и залепете от задната им страна защитното фолио.