Не позволявайте да досадните телевизионни кабели да отвличат вниманието от интериора в дома ви. Пристъпете към тяхното скриване, за да създадете изчистен вид на вашата спалня и всекидневна. Нашите съвети за скриване на окабеляване ще ви помогнат да преобразите вашето пространство и незабавно ще го накарат да изглежда по-уютно и по-подредено. Освен това ще си гарантирате безопасност, тъй като няма да имате възможност да се спънете в тях.

Добрата новина е, че има различни начини за скриване на всичко. Може ли да скриете проводниците на телевизора без да къртите стената? Да, съветите за управление на всичката тази бъркотия не изискват разрушаване. Първата стъпка е да оцените съществуващия безпорядък и да разберете от кое захранване може да се отървете. Дали се нуждаете от всички тези периферии за вашия телевизор? Ако не, изключете ги и започнете нова организация. След като разчистите е време да мислите за ефективно скриване на всички проводници. 

За скриване, един популярен метод е да използвате капаци или подпрашници за телевизор. Това са пластмасови или метални канали, които са предназначени за монтиране към стената или вашите подове и използвани за спретнато прибиране. 

Друг вариант е да използвате променливи залепващи куки за закрепване на електрически и AV жици по протежение на корниза. Решение е и поставянето на различни аксесоари пред вашия телевизор за оптимизиране на пространството ви.

Кутиите за скриване на окабеляване стават популярни, особено като начин да поддържате домашните офиси организирани. Тези правоъгълни кутии, често в неутрален цвят, се предлагат в различни размери и са проектирани да съхраняват разклонители, заедно с щепсели от всякакъв размер и по-голямата част от излишните проводници. Намерете такъв в стила на вашия хол и го поставете на пода близо до контакта и жака за кабела.

За евтино решение, свържете проводниците заедно. Това значително ще намали хаоса от върви в различни посоки. За бюджетен вариант отрежете парчета от велкро ролка, за да увиете и поберете кабелите на телевизора.

Как да извършите стенен монтаж?

Много от днешните техники функционират както като развлечение, така и като декорация, особено с популяризирането на плоските екрани, които показват произведения на изкуството, когато са изключени.

Има няколко различни начина за инсталация мрежови кабели през стената и най-добрият метод за вашето жилище ще зависи от разположението на стените и мястото на вашия телевизор. Ако имате мазе, най-лесният начин да ги прокарате е да ги закрепите по тавана му. Това ще ги предпази от пътя и ще ги направи по-малко видими – идеален начин за скриване. Винаги спазвайте правилата за електрическа безопасност. Ако не можете да се справите сами, потърсете помощ.

Независимо кой подход за скриване ще изберете, всеки кабел трябва да бъде ясно етикетиран. Отделянето на време, за да направите този организиращ проект сега, ще ви спести време и вероятни проблеми в бъдеще.

Докато някои жици са ваши, други (като захранващата на кабелна кутия) може да са на доставчика на кабелна телевизия и трябва да му бъдат върнати, ако смените услугата. Своевременното етикетиране ще ограничи догадките и караницата. Освен това, ако решите да преместите телевизора си, включването на всички кабели отново ще бъде лесно.