Следвайте нашите съвети за неговото нанасяне, за да създадете „уау“ ефект върху лицето си.

  • При използване на хайлайтър тип пудра посегнете към четките. Вземете малко количество с нея и я прокарайте внимателно около слепоочието, като стигнете до средата на бузата си. Така ще направите леко контуриране на лицето си.
  • Нанасянето на крем е бърз и лесен начин да озарите визията си. Този бутиков продукт е предназначен да създаде привлекателен завършек на най-изпъкналите точки от лицето ви.
  • Течният вариант е универсален. Независимо дали го използвате за скулптуриране или пък контуриране, той е задължителен предмет в чантата с гримове на всеки любител на блясъка. За идеален бленд и преливане може да използвате неговия апликатор.

Видове хайлайтър

Важно е да изберете подходящ продукт за подчертаване на вашите черти преди да започнете с грима си. Трябва да го изберете на база на вашата техника за гримиране. Основно има три вида подобна козметика за лице – пудра, крем и течност.

Кремообразните варианти ще ви дадат естествени излъчване, като бързо се нанасят върху вашата кожа. Те са перфектни за онези дами с по-суха и набръчкана кожа. Ако сте начинаещи в избора на продукти за красота, то козметиката с пудра текстура е за вас. Тя се поставя върху скулите ви и привлича вниманието към тях. Нанасянето на течната козметика изисква малко повече опит. Когато е поставена правилно, ще накара цялото ви лице да се озари. 

Колко хайлайтър трябва да нанасяте

Това зависи от вашите лични предпочитания. Но за да не прекалявате и за да се намали възможността от корекции, то е най-добре да започнете с по-малко количество хайлайтър. Плюс на кремообразния хайлайтър е, че може да се натрупва при нанасяне, така че е лесно да нанесете допълнителен продукт, ако почувствате нужда. Не забравяйте, че е по-трудно да отнемете това, което вече е там, отколкото да добавите повече. 

Кога да пристъпете към нанасяне на хайлайтър

Дали да го нанесете преди или след фон дьо тена зависи от вида, който искате да постигнете. Ако искате да му дадете най-добрия шанс да улови светлината и да го направите важна част от вашия нежен грим, престъпете към нанасяне след фон дьо тена. Но ако търсите истински блясък, тогава това, което може да направите, е да смесите малко с основата си. Това е добър вариант, ако ви предстои специално събитие. Можете да го разнесете и по шията, гърдите, дори и по ръцете, за да придадете блясък на кожата. 

Къде да не нанасяте хайлайтър

Може да пристъпите към нанасяне по която и част на тялото ви да е. Но имайте предвид събитието и мястото, на което ще присъствате, и дали ще се снимате. Заради светкавицата лицето ви може да изглежда вместо озарено, потно и мазно. Това, което може да изглежда красиво и привлекателно с невъоръжено око, може да изглежда ужасно на снимка. Ден, в който ще ви снимат много, не е правилният ден за интензивно подчертаване.