разберете как да нанесете опушен грим сами.

Нанасяне на опушен грим за начинаещи

На първо място, трябва да се снабдите с продуктите, които ще ви трябват. Повечето от нас вече разполагат с черен молив и различни видове сенки. Можете да ги приложите в какъвто си цвят желаете – синьо, кафяво, черно и т.н. Ако имате, например, зелени очи, можете да ги акцентирате с черен грим или пък да ги контрастирате с по-ярък цвят. Разбира се, винаги можете да заложите и на чудните светли нюанси, например розов опушен грим за сини очи. Кафевите очи пък можете да контрастирате с червен цвят сенки.

Разбира се, преценете цветовете спрямо това дали нанасяте дневен, или нощен опушен грим. Дневният ще е по-лек, докато нощният може да е далеч по-опушен.

Преди поставянето, за да е по-лесен процесът, е необходимо да сложите равна основа. След това, за да започнете, вземете своя молив, в какъвто цвят желаете. Традиционният е черен, но можете да подходите и с други, спрямо цвета сенки, които ще нанасяте. Обикновено съветът е цветът на сенките да е близък до цвета на веждите. Главно се подбират кафеви, сиви, черни и дори с въглищен нюанс цветове.

Но да се върнем в началото. Когато започнете да оформяте погледа, внимателно очертайте линията с молива. Тя се нанася по горния клепач, като отначало трябва да е широка отвън. Докато вървите навътре, все повече трябва да се стеснява. Долният клепач, от друга страна, изисква по-тесни линии.

След това върху молива започнете да нанасяте сенките. Отначало започнете под веждите, като работите отвътре навън. Съответно, нанасяйте далеч повече сенки към по-външната страна на клепача, за да постигнете търсения ефект. В центъра поставете контрастни сенки и смесете различните нюанси с клечка за уши.

Приключете нанасянето, като сложите леки светли сенки. Не по цялата повърхност на клепача, обаче. Те са предназначени само за изграждане на една тънка линия, която леко се разширява в посока навън. Отново можете да смесите нюансите, като използвате клечки за уши.

По същият начин се нанасят същите продукти и на долния клепач. Цветовете варират, в зависимост от предпочитанията ви. Основен трик е най-външната част на клепача да е с най-тъмен нюанс, а два по-светли последователни в посока към носа. Разбира се, за да се постигне опушен ефект е необходимо да размиете границата между цветовете, като за целта, както посочихме, се използва клечка за уши.

С какво да подготвим клепача?

За да подготвите клепача си за този тип разкрасителни процедури можете да използвате няколко продукта. Един от тях е пудрата за очи. С нея можете да постигнете удобна и издръжлива основа, върху която да работите. Разбира се, можете да използвате и някоя от множеството основи, които присъстват на пазара. Само се уверете, че е водоустойчива. Също, и че е подходяща за нанасяне върху чувствителни зони, каквито са клепачите. Не забравяйте да използвате мек молив, който да замъглите допълнително с четка с твърд косъм.

Така последователността е:

  • Пудра или основа;
  • Молив за очи;
  • Сенки за очи.