.

Видове очна линия


На първо място, обаче, нека погледнем с какво можем да извършим поставяне на очна линия. Това са разнообразие от гримове, включително молив, течни продукти, писалки и гелове. С молива се постига много голяма лекота на нанасяне, като при това няма да ви е необходимо и да закупувате допълнителни продукти. Същевременно, той позволява и бързо, лесно коригиране на грешки по време на поставяне. От друга страна, течните са доста водоустойчиви. Но при тях трябва да сте малко по-внимателни.

Естествено, има и писалки за поставяне на грим. Те идват със своите плюсове и минуси, като най-голямото им предимство е, че са със специални апликатори. Течни са, но самата течност ще изсъхне много бързо, за да не позволи размазване. От друга страна, ако се спрете на гелообразните, те пак са лесни за нанасяне. Само че сгрешите ли, трудно ще коригирате грешката, без да разваляте целия грим.

Техники и съвети за нанасяне


Ако сте начинаещи в поставянето на очна линия, то ще ви е трудно да започнете. Опитните дами знаят как да я нанасят правилно само за секунди и вие също ще достигнете този етап с малко практика. Но за начало е хубаво да  си помогнете малко със слагането. За тази цел ще ви покажем няколко удобни стъпки, които силно улесняват цялостния процес по поставяне на очна линия. За подпомагане на тази техника за гримиране, нанесете леки точици по клепача си. С тях отбелязвате откъде трябва да минава очната линия. За предпочитане е да не са на голямо разстояние едни от други. След като сте ги нанесли, просто вземете избрания от вас вид грим и нанесете върху клепача. Тайната тук е, че се стремите да свържете точките и това ще донесе отлични резултати.

Разбира се, това не е единствената техника за поставяне. Друг вариант е да си помогнете малко повечко, като просто използвате чаена лъжичка. За целта тя трябва да е чиста и суха. Поставете дръжката и с нея очертайте пространството от долните мигли до точката, в която свършват веждите ви. След това използвайте основата на лъжицата върху същото място. Очертайте я и така постигате извития ефект. Накрая просто ви остава да запълните пространството, което е останало между двете линии.

Допълнително, знаем, че много от нас срещат трудностите с треперещата ръка по време на гримиране. Това е неприятен ефект, който може силно да затрудни нанасянето на какъвто и да е вид грим. Още повече е валидно това за поставяне на този тип грим, при която трябва да сме съвършено прецизни, за да не развалим ефекта. Но този проблем има много бързо и лесно решение. Просто вземете малко преносимо огледало и го сложете върху масата. Обърнете го така, че да можете да виждате очите си, докато седите спокойно на дивана или на стола. Подпрете лактите си на масата. Изберете такова място, че сенките да не падат върху огледалото. За още по-голяма стабилност, облегнете малкия си пръст върху бузата си, докато нанасяте грима. Разбира се, можете и да коригирате потенциални грешки винаги, когато допуснете такива – което се случва и на най-добрите. За целта просто ви е нужно да разполагате с тампонче с течност за почистване на грим. Така лесно ще изчистите мястото, където сте сгрешили. После подсушете и повторете стъпките за поставяне там, където ви е необходимо.