Съответно, мнозина шофьори се грижат щателно за своите коли. Това включва не просто редовната поддръжка, която е съществена. Също може да се отнася и за поставяне на карбоново фолио за постигане на мат повърхност на различни части от автомобила. Лепене на такова се извършва и от професионалисти, и от любители. Препоръчително е да потърсите опитна консултация за лепене на фолио върху автомобила.

Какво представлява карбоново фолио?

То е силен и издръжлив материал, който е много по-лек от стоманата. Доста тънко е, но осигурява висока защита и лесно лепене. Често се използва в състезателните автомобили, за да позволи по-голяма устойчивост при сблъсък. Осигурява различни по дизайн и цвят повърхности. Може да се използва и безцветно фолио за защита на повърхностите на автомобила или за фарове. Облепване с тъмно карбоново фолио се прилага също и когато се опитваме да постигнем ефект на затъмняване в задната част на автомобила. Трябва да се отбележи, че не се прилага затъмняване на предното и задното стъкло, както и на прозорците на предните врати на автомобила. Нанася се със специфични инструменти, за да се постигне гладко прилепване и липса на гънки и изкривявания.

За какво се използва карбоновото фолио?

 Едно предназначение за лепене на карбоновото фолио е по-голяма защита при сблъсък, той като то осигурява по-значителна здравина от стоманата. Разбира се, няма как да се постигне съвършен ефект, а само добавена стойност, що се отнася до устойчивостта. Но в същото време при лепене на фолиото осигурявате и защита и повърхността на колата от надрасквания, обелване на боята и т.н. Особено полезно е това за стъкла, капак, броня и фарове (включително стопове). Те, обаче, са различни фолиа. Съответно, обърнете специално внимание на множеството продукти, като тези, достъпни на 4sales.bg.

Може да се използва за лепене на джанти. Това е, за да се осигури както по-нисък риск от нараняване на повърхността, така и по-стилен вид на джантите.

Безцветно фолио може да се използва за огледала, за да се намалят проблясъците светлина, които замъгляват зрението ни. Друга опция е да се приложи за затъмняване на купето.

На кои части на автомобилите може да се поставя карбоново фолио?

Този продукт изисква специални умения за поставянето му, като може да се приложи към различни части на автомобила. Отнема известно време да се нагласи точно и правилно, но в крайна сметка могат да го облепят и професионалисти, и непрофесионалисти. Що се отнася до местата, където може да се сложи – е, това са повечето от повърхностите на автомобила.

Включително има услуги за лепене на фолиото на стъкла и огледала, върху предното табло или върху тапициран или не таван. Може да се приложи върху към покрив или върху предния или задния капак. Възможно е да го облепите на бронята или на джантите, на фаровете и стоповете. Естествено, в различните ситуации са необходими специфични видове карбоново фолио.

Обикновено нанасянето на карбоново фолио с различен цвят от този на автомобила на предния капак изисква допълнително оформяне на документация в КАТ. Друга важна черта е, че не се прилага за затъмняване на предно и задно стъкло, както и на стъклата на предните врати.