Устройството става популярно в САЩ през 2015-та година, а прототипът е изработен в Китай. Иновативното изделие се превръща в предпочитан метод за придвижване, който не замърсява околната среда.

Видове

Те се използват предимно за разходка в градовете, където пътят е равен, без много бабунки и неравности. Има и офроуд модели, които са проектирани да държат потребителя в безопасност, а гумите са снабдени с големи грайфери, които да регулират уреда и той да бъде стабилен.

Моделите са направени в различни цветове и някои то тях има светлини. Можете да избирате между:

  • градски дизайн;
  • хип-хоп модел;
  • с вграден Bluetooth и др.

Издръжливост

Само с едно зареждане, можете да минете разстояние от около 20 км. Това прави придвижването с подобна джаджа изключително евтино. Разходите ви се изразяват в използването на ток, за да може продуктът да обособи тази енергия и след това да ви даде възможност за продължителни обиколки.

Имайте предвид, че изделията, които са предвидени за по-екстремни маршрути, са снабдени с по-големи гуми и по-мощни двигатели.

Кой може да кара подобна джаджа?

Няма възрастови ограничения, защото всеки потребител може да кара ховърборд, стига да поиска. Не ви трябват и специални умения, за да го управлявате, а само малко практика, за да свикнете с принципа. Единственото ограничение е в килограмите, които са около 70. Ако спадате към по-тежка категория, тогава или трябва много да внимавате или въобще да не опитвате.

Производството на тези иновативни артикули е насочено към деца и тийнейджъри, защото новият ърбан стил е в крак с новото време и е модерно всяко дете да се движи по този начин.

Достъпни ли са устройствата?

Както при всички продукти и тези имат разлика в цената, която зависи от функционалностите на уреда. На българския пазар се появяват все по-достъпни джаджи, с хубав дизайн и достатъчно добри характеристики, че да го използвате, без да се притеснявате за безопасността си.

Екстрите са тези, които оскъпяват артикулите, но ако не държите на тях, ще смъкнете сравнително добра сума от крайната цена.

Ховърбордите са смарт изделия, които са резултат от бързото развитие на технологиите, а употребата им се увеличава с всеки изминал ден.