Най-важното нещо, което трябва да запомните по отношение на вашите средства, които ще вложите, е, че продуктът е много по-икономичен от редовните посещения за процедура при масажист, да не говорим, че е и по-удобен.

Трябва да бъдете наясно и дали искате релакс за цяло тяло. Повечето продукти за масаж, спадащи към категорията лукс, предлагат масаж освен на гръб, но и на крака, ръце, врат. Така че имате възможности за избор. И най-хубавото е, че масажът може да не е само вибриращ, а например терапевтичен, правен от въртящи се масажни глави. 

Дали вашият уред за масаж е въртящ се или пък статичен, дали е професионален или за дома, дали има възможност да сте седнал или дори легнал – това също са моменти, които трябва да обмислите преди да направите избор на уред за масаж. Във 4sales.bg имате богат избор от продукти с красив дизайн, изработени от качествени материали и тапицирани с мека материя. Те ще ви осигуряват удобство ежедневно, така че не губете време и направете правилния избор за масажен стол.

С какви функции разполага масажният стол?

Онези масажни столове от по-нисък клас предлагат основно вибриращ масаж. От друга страна, продуктите от висок клас предлагат голямо разнообразие от функции, които да ви помогнат да забравите за всичко около вас. Тези функции често включват, но със сигурност не се ограничават до – предварително програмирани програми с лесен избор, топлинна терапия, рефлексология, шиацу терапия, звукова терапия и др. Броят и качеството на тези функции ще се отрази на цената на едно кресло – но приоритизирането на вашето здраве в дългосрочен план си струва инвестицията.

Колко често да ползваме масажен стол?

Честотата на употреба зависи от няколко фактора, като интензивността на масажа и здравословните проблеми, които може да имате. Препоръчително е обаче да се възползвате от продукта за 15 до 20 минути, два до три пъти на ден. Това време е достатъчно, за да извлечете максимума от вашата покупка, като същевременно ще даде шанс на тялото ви да се възстанови от ежедневното натоварване.

За да се радвате на избора си на покупка по-дълго, то трябва да почиствате стола за масаж редовно. Подобно на други уреди в дома, трябва да поддържате и неговата хигиена. Направете избор между почистването му с четка или мека кърпа. Наслаждавайте се на целия процес, като задължително се вслушвате в сигналите на тялото си.

Колко електричество изразходват масажните столове?

Ако работата ви е свързана със седене през по-голяма част от деня, е съвсем в реда на нещата често тялото ви да страда от напрежението. Един подобен стол може да ви помогне да облекчите болките, стреса, да накара мускулите ви да се отпуснат, да подобри кръвообращението ви, да подобри качеството ви на сън – и това са малка част от предимствата му, така че не се бавете да направите избор.

Но колко електричество консумира подобен уред? Масово се приема, че консумацията е висока, но това не е така. Може да мислите, че защото уредът е по-голям на размер и тегло, използва повече електричество, но истината е друга. Доказано е, че качественият продукт консумира няколко пъти по-малко енергия от вашия компютър. Но точното електричество варира в зависимост от модела и марката.