За да пристъпите към инсталиране на приложения от уеб браузър във вашата операционна система, независимо от нейния вид, трябва да изпълните следните стъпки:

  • Отворете вашия браузър;

  • Потърсете приложението, което искате да свалите на вашия компютър;

  • Намерете го и щракнете на бутона за изтегляне;

  • Стартирайте изтеглянето;

  • Следвайте инструкциите;

  • Стартирайте приложението чрез преки пътища на работния плот или от бутона „Старт“.

Препоръчително е да сваляте каквато и да е програма от официалния уебсайт на създателя на приложението, за да сте сигурни в неговото качество и безопасност.

Тези стъпки са валидни и за инсталиране на приложения на други устройства, като таблети например – качествени модели на които можете да намерите във 4sales.bg.

Кои приложения могат да бъдат полезния за компютър?

Независимо дали току-що сте закупили нов компютър или сте преинсталирали неговата операционна система, първата задача, която вероятно ще искате да направите, е да инсталирате програми. Въпреки че има апликации с много различни параметри, едни по-лесни за администриране, други – по-малко, някои от тях са задължителни за вашето устройство, за да можете да работите с него по-лесно и интуитивно.

Задължително ви е нужен браузър за по-безпрепятствена употреба на вашия компютър. Дали ще бъде Chrome, Opera или Firefox, няма значение. Важно е той да е бърз, с лесна настройка, малко изисквания и ненужни подробности. Трябва ви приложение, осигуряващо ви „облачно“ съхранение на различни важни за вас файлове. Отново можете да избирате от различни апликации, гарантиращи ви различен размер безплатно хранилище.

Не забравяйте и стрийминг приложение за музика. Инсталирането на подобна услуга е лесно за изпълнение. Тя премахва необходимостта от закупуване на отделни албуми физически или цифрови. Не бива да забравяте и приложения, които ще ви помогнат да пишете документи, да отваряте различни файлове, да организирате таблици и т.н. Отново и тук имате безплатни опции, които не изискват твърде много разрешения.

Колко място заемат приложенията?

Някои приложения са само няколко MB, докато други могат да заемат повече от 1 GB. Ако използвате много приложения с множество детайли и по-точно много игри, ще ви трябва повече място за съхранение. Могат ли снимките и видеоклиповете да заемат много място? Да, снимките и видеоклиповете често са основните файлове, които заемат голяма част от твърдия диск на вашия компютър. Добра идея е да ги съхранявате на друго място, като „облачно“ пространство или външен харддиск.

Колко време отнема настройване и инсталиране на приложение на компютър?

Зависи от скоростта на мрежата, при WiFi свързване и 4G мрежа за 10 MB файл отнема около 30 секунди или по-малко за изтегляне и включване, инсталирането зависи от апликацията, понякога може да отнеме половин минута до 3–4 минути, ако нямате свободно място или самият компютър е бавен. Бавното сваляне може да е причинено още от проблеми със софтуера, като зараза с вирус, проблемни програми, стари приложения или повреда на системни файлове. Проблемите могат и да са хардуерни, като пълна памет, стар твърд диск, устройство с лоша производителност и т.н.