Електрическа пила за нокти може да бъде чудесно допълнение към вашия арсенал за красота. Това е инструмент, който може да ви помогне да поддържате страхотния вид на ръцете си. Може да бъде чудесна инвестиция, ако сте решили да правите маникюра си сами. С помощта на ел. пила ще постигнете страхотни резултати всеки път, дори ако все още сте начинаещи в работата с нея.

Не използвайте уреда, за да оформяте нокътната си плочка. Неговото предназначение е да свалите стария си лак и да подготвите полето за лакирането с новия. Работете с пилата изключително внимателно и следвайте естествената форма на ноктите си. Не натискайте прекалено, за да не се нараните. 

Електрическите пили имат формата на писалка и се държат по същия начин – вертикално, движейки ги надолу-нагоре, наляво-надясно по нокътната плочка. 

От кои електрически пили за нокти да изберете?

Ако искате да влезете в ролята на своята маникюристка, то трябва да изберете правилно уреда, който ще вземете. В сайта 4sales.bg ще откриете различни варианти – професионални, както и такива по-подходящи за домашна употреба. 

Ако ще използвате уреда само за сваляне на гел лак, то ви е достатъчен модел, който е със средна мощност. Имайте предвид и броя приставки, които са част от комплекта, като например накрайници за премахване на кожички и други фрези, които ще ви помогнат по-бързо да свалите стария лак. Избирайте електрически уред, който издава слаб шум и не вибрира твърде много. Възможността за контрол на мощността също е важна и е предпочитана. 

Възможно е да си закупите и прахоуловител, който ще засмуква прашинките лак. Ако вкъщи имате свое специално бюро, върху което ще творите,  то прахоуловителят може да се вгради в него, за да ви спести място и да ви върши по-добра работа. Инвестирайте в продукт с добри характеристики, за да ви служи той дълго време и да го използвате за направата както на маникюра си, така и на своя педикюр. Обикновено малките уреди са изработени от пластмаса с метален накрайник, но изберете възможно най-здравата и качествена пластмаса.

От какво още се нуждаете, за да направите своя маникюр и педикюр у дома?

Преди да прекратите посещенията при маникюристката си, трябва да се уверите, че разполагате с нужните консумативи, за да направите ноктите си у дома. Задължително трябва да изберете някой от многото модели електрически малки уреди за пилене на нокти, UV лампа, трябват ви още продукт за кожички, още една стандартна пила, нокторезачка или малка ножичка, обезмаслител, гел лак и топ лак. 

Трябва ли да сте преминали професионален курс преди да си правите ноктите вкъщи?

Не е задължително, но е препоръчително. Ако досега не сте боравили с електрически пили, и особено ако досега не сте посещавали професионален маникюрист, то е добре да вземете няколко урока. Можете да се обучавате онлайн или да посетите специализиран урок, но предварителната подготовка е важна. Все пак не искате да повредите безвъзвратно ноктите си, да си причините инфекция от нехайство или да объркате последователността на поставяне на продуктите.