Сенките са един от най-добрите начини да покажете своята креативност, когато става въпрос за грим. Има толкова много опции за палитри сенки за очи, с които да си поиграете – течни, блестящи, кремообразни, брокатени и т.н. Въпреки че като цяло те са страхотен грим продукт, можете да се почувствате затруднени, когато се опитвате да решите кои да използвате за вашия ежедневен или вечерен грим.

Въпреки че няма строги правила, не всички цветове стоят добре заедно. Палитрата красиви цветове е като кутия за бижута за грим и има практическата привлекателност на това, че взимайки повече цветове в едно, минимизирате бъркотията в козметичния ви несесер. Но твърде много жени избират грешния вид палитри с цветовете и накрая те събират прах на тоалетката им. Красиви и дълготрайни цветове в разнообразни палитри можете да откриете във 4sales.bg.

Стъпки за правилен избор на палитри?

Придържайте се към основните цветове сенки. Най-полезните са големи палитри, които съдържат nude цветове и хубави по-тъмни такива, с които ще постигнете професионални резултати. Нуждаете се от кафяви, бежови нюанси. Опушената палитра трябва да има черен, сив или двата цвята, както и блестящ хайлайтър.

Не се очаква да носите всички нюанси наведнъж. Опитайте да използвате ярък нюанс върху клепачите, с който да прелеете неутралния цвят. Ако не сте сигурни как да използвате интензивен нюанс, смесете го с неутрален, но избягвайте твърде бялото, което може да изглежда тебеширено.

Как правилно да нанасяме продуктите?

Започнете с качествени четки за грим. Има причина известните художници да не рисуват с пръсти – много по-трудно е да създадеш шедьовър без подходящите инструменти. Същото важи и за нанасянето на грим. Инвестирайте в няколко добри козметични четки за равномерно, прецизно и хигиенично нанасяне на грим. 

С помощта на подходящата четка за грим вземете най-правилния за вашия тен телесен нюанс и внимателно го нанесете върху окото си. В зависимост от визията, която търсите, преценете докъде да нанесете този основен цвят. Ако ще го използвате за база за дневен грим, то трябва да го нанесете само до сгъвката на окото.

Концентрирайте по-тъмна сянка в гънката на окото. Цветовете, които са по-студени, отразяват по невероятен начин светлината, така че така ще постигнете визуално по-отворен поглед. Тук отново е важно да изберете цветовете според вашите черти, например цвета на вашите очи. На сини очи и на кафяви очи ходят различни нюанси.

Подчертайте линията на миглите си в доста по-тъмен цвят. Добавете и очна линия, за да изглеждат миглите ви по-плътни. Не сте почитател на очната линия? Тогава използвайте тъмни сенки или тъмен молив. Освен това тези заместители се почистват доста по-лесно. Използвайте плоска четка с къс косъм, за да нанесете тъмния цвят по краищата на горния клепач.