.

Всеки може да открие маска за лице, която е по негов вкус и нужди. Дали ви трябва, за да хидратирате кожата си, за да изравните тена на своето лице или за да се разделите с фините бръчки – варианти има безброй. Затова не се бавете и включите този козметичен продукт във вашето ежедневие за красиво лице.

Колко често е препоръчително да се използва маска за лице?

Честотата зависи от вашата кожа и от вида маски за лице. Маска, която е дълбоко почистваща, не е подходяща за ежедневна употреба. Тя е изключително добра в това да почисти порите ви, за да не се появят пъпки по лицето ви. Това е валидно и за онези, които са избелващи. Продуктите с колаген и хидратиращите могат да се използват един-два пъти седмично. 

Как да разберете какъв тип кожа имате?

Вашият тип кожа се определя от количеството себум (мазнина), което кожата ви произвежда. Омазняването на кожата може да се промени с течение на времето и може също да бъде повлияно от фактори като стрес, генетика, хормони, влажност и естествен процес на стареене.

Вашия тип кожа обикновено може да бъде определен просто като наблюдавате как отговаря кожата ви на влиянията на околната среда. Важно е да ползвате козметика за лице, която е подходяща за вашата кожа. Изберете правилната дневна и нощна грижа на 4sales.bg. Погрижете се и за зоната около очите, използвайки качествен околоочен крем.

Какви типове кожа има?

Мазната кожа произвежда излишък от себум, което я кара да изглежда лъскава и да се чувства мазна – особено в цялата Т-зона (чело, нос и брадичка). Хората с мазна кожа също могат да бъдат по-склонни към несъвършенства, разширени пори, акне, черни точки и бели точки.

Сухата кожа обикновено произвежда по-малко естествени мазнини от другите типове. Тя изглежда матова, може да стане груба или дори люспеста. Често се чувства дехидратирана и може да е склонна към показване на по-видими фини бръчки. Ако вашата кожа е така, използвайте хидратиращи маски, както и шийт маски, които ще подобрят състоянието й и ще забавят появата на бръчки.

Нормалната кожа е балансирана - не се чувства нито прекалено суха, нито прекалено мазна. Не е склонна към обриви, лющене. Хората с нормална кожа обикновено имат малки пори, гладка текстура на кожата и са по-малко склонни към чувствителност или петна. Но въпреки факта, че нормалната кожа няма специфични проблеми или притеснения, тя все още изисква подходяща грижа за кожата, за да изглежда и да се чувства по най-добрия начин. Защо не опитате златна маска? Тя е особено подходяща за нормален тип кожа.

Комбинираната кожа включва области, които са както сухи, така и мазни – например когато Т-зоната е мазна, а бузите са сухи или нормални. Този тип кожа може да варира през различните сезони на годината и поради различни фактори, като стрес или хормонални колебания.