Покритието за телефон е едно от задължителните допълнения към нашия така нужен в днешно време аксесоар - смартфона. Изборът и поставянето на защитно покритие са важни, става ли дума за най-добрата защита на Вашето устройство.

Кога разбираме, че е време да го сменим?

Както вече споменахме, протекторът за телефон дава допълнителна защита на нашето устройство, затова е много важно да го поставим по правилен начин върху Вашия дисплей. Защитното покритие трябва да бъде сменено в момента, в който вече не предпазва добре цялата повърхност на екрана. Това може да се случи при удар, който да причини разместване или счупване на места. В такъв случай то вече няма да предпазва екрана на нашия телефон достатъчно добре, поради нарушената си цялост, и ще се наложи да поставим ново покритие.

Какъв протектор да изберем?

Онлайн магазин 4sales предлага разнообразие от различни защитни покрития - евтини и достъпни за всеки, както и различни модели течни или твърди предпазители. Тук ще разгледаме основните видове, както и ще споменем плюсовете и минусите на всеки от тях. Важно е да изберете качествен модел, водени от на нуждите на Вас и на Вашия смартфон.

  • Защитно фолио - евтин, но не много устойчив вариант, който можем лесно да поставим. Фолиото предлага защита от надраскване на екрана и е най-бюджетния вариант, но не може да защити телефона Ви от удари;

  • Протектор от закалено стъкло - многопластово покритие с най-горен слой от закалено стъкло. Силно устойчив на удари е, поради многопластовата си структура, но е в по-висок ценови клас от фолиото;

  • Хидрогел протектор - едно от големите предимства при този модел е, че поради специфичната си еластична структура е много лесно да поставим върху телефони с извит екран. Материята е чувствителна на допир и гарантира безпроблемна работа с тъч скрийна на Вашия смартфон. Устойчив на всякакви драскотини, хидрогелът има функцията да се самовъзстановява след 24 часа. Минусът при този модел е, че не е устойчив на по-силни удари.

Как да премахнем стария протектор?

Смяната не би затруднила никого - достатъчно е да повдигнете предпазващата повърхност от единия край и да отделите от екрана. Препоръчваме да почистите с микрофибърна кърпичка преди да поставите нова, за да премахнете остатъците от лепило или други следи.

Как да поставим новия протектор?

Поставянето на ново покритие може да бъде също толкова лесно, колкото премахването. Единственото по-специфично при смяната с нов предпазител, с което трябва да внимавате, е да не остава въздух между дисплея и защитното покритие, тъй като това би повлияло на устойчивостта му.