Парочистачките са чудесен вариант за поддържане на идеална хигиена у дома, тъй като са лесни за използване и работят благодарение на парна система под високо налягане за почистване без химикали и изпарения. Няма второ мнение, че те са хит на пазара. Повечето парочистачки се предлагат с различни приставки, дюзи с различни размери, множество четки и подложки. 

Можете да откриете ръчна или електрическа парочистачка, или пък комбинирана. Изберете от 4sales.bg онази парочистачка, която ще ви бъде пръв помощник при почистване. Има различни видове, включително уреди за килими, за прозорци и парни мопове, но едни от най-универсалните са ръчните от типа, който най-често се използва за хигиенизиране на дрехи. 

Какво може да се чисти с парочистачка?

Може би не сте предполагали, но тя може напълно безопасно да се използва върху много домакински повърхности, включително плочки, подове от твърда дървесина, мивки, вани, плотове, килими, матраци, тапицерия, мебели, щори, душове, фурни, плотове на печки, скари, стъкла и др.

Броят на нещата, които можете да дезинфекцирате с парочистачка за професионално почистване, може да ви изненада. Въпреки че той може да е предпочитан за почистване на подове, той може да бъде чудесно решение за редица други повърхности.

С помощта на аксесоари и приставки, парочистачката действа ефективно с най-малко усилие от ваша страна. И точно както при подовете, добрата хигиена не изисква използването на допълнителни продукти, което прави процеса на използване на парочистачки и парен моп лесен. Освен това ще спестите куп средства от закупуването на огромен брой препарати за почистване, много от които могат да са вредни за вашето здраве при редовна употреба.

Парата наистина ли действа толкова добре?

При такива високи температури, които парочистачката достига, парата осигурява много по-ефективно почистване от традиционните методи за поддържане на хигиена у дома. Всъщност използването на компактната машина прави следното – убива 99,99% от бактериите. Премахва дори и най-упоритата плесен. 

Съвети за обща употреба на парочистачка

Без значение какво е конкретното приложение, има някои общи съвети, които да следвате, когато използвате преносим уред за пара вкъщи:

  • Използвайте парочистачка само за това, за което е предназначена – почистване.

  • Винаги носете обувки, когато работите с какъвто и да е електрически уред за пара.

  • Купувайте само сертифицирани електрически уреди, така че да гарантирате своята базопасност по време на почистване.

  • Използвайте парочистачката само върху повърхности и материали, които могат да понесат висока температура и влага.

  • Имайте предвид температурните промени, които могат да причинят счупване на стъкло или порцелан. Например, не почиствайте с пара стъклен прозорец в много студен ден. Просто го направете с кърпа.

  • Уверете се, че допълнителните аксесоари са правилно и здраво закрепени.

  • Не забравяйте, че парата продължава да излиза от уреда няколко секунди след отпускане на спусъка - внимавайте да не насочвате парата към растения или други предмети, които не могат да поемат влага или топлина.