Той представлява камера, която заснема видео. Използва се предимно в колите, но намира широко приложение и в сферата на екстремните спортове.

Как да изберете видеорегистратор?

Моделите, които се предлагат на пазара, са с различни характеристики и функционалности. За да изберете най-подходящия за вас, трябва да сте наясно какво искате да ви осигури изделието.
Картината и звука, които записвате, могат да бъдат с различно качество, спрямо сумата, която искате да вложите.

Голям брой модели поддържат Full HD резолюция, като можете да намалите качеството за сметка на количеството видеа, които искате да снимате.

Спокойствие на пътя

Този вид устройства ви гарантират необходимия комфорт зад волана, защото имате възможност да запишете некоректни действия на шофьори, спорни ситуации, както и пътно-транспортни произшествия, при които ще имате доказателство за случилото се.

Допълнителна памет

Всички видове джаджи разполагат с допълнителен слот, в който можете да поставите карта с екстра памет, до 32 GB. По този начин ще получите повече място за съхранение на вашите клипове.

Още екстри

За да купите видеорегистратора, който ще бъде най-практичен за вашите нужди, можете да избирате и между различни комбинации от опции, като например:

  • G-сензор;
  • GPS;
  • EIS;
  • размер на дисплея.

Финални заключения преди да закупите устройството

Когато отидете в магазина, поискайте от консултантите да ви предоставят модела, на който сте се спрели и направете пробно видео. Така ще видите дали основните детайли, като регистрационен номер, цвят на колата и лицето на водача, могат да се видят с добро качество.

От основно значение е и с каква скорост се предават данните. Можете да попитате продавачите, които ще ви обяснят спрямо това, което търсите – какво могат да ви предложат.

За да поставите джаджата и тя да бъде стабилна, изберете механизмите за закрепване да бъдат метални, вместо пластмасови.

Ако искате да заснемате от различни ъгли, уверете се, че изделието има тези опции за бързо въртене.

Записването автоматично върху стари файлове е доста по-удобна функция, защото иначе трябва да извършвате действието ръчно. Това би забавило запечатването на спорна ситуация, затова заложете на уред, който поддържа тази екстра.

Нека да не забравяме и за дисплея. Функцията за регулиране на яркостта не е за подценяване, тъй като през нощта, ако екранът свети в очите ви, това може да действа разсейващо, когато шофирате.

А за да използвате продукта и извън автомобила си, трябва да проверите дали изделието разполага със самостоятелна батерия.

Не забравяйте, че наличието на повече функционалности повишава цената на продукта.