Уредът се превърна в популярен домакински помощник през последните години, не само поддържа подовете ви чисти, но също така помага да запазите дома си чист от алергени и други замърсители.

Те са удобни, защото могат да бъдат програмирани да почистват, докато ви няма, и могат да навигират около мебели и други препятствия. Забравете за тежкия моп, който често замацва пода ви, вместо да го почиства. Заложете на почистващ уред, който можете да използвате дори за килими. Намерете своята нова прахосмукачка робот на 4Sales.bg.

Как работи прахосмукачка робот?

Уредите са предназначени за почистване, някои модели за сухо и мокро, на вашия дом с минимална помощ от ваша страна. Захранвани от акумулаторна батерия, тези безкабелни машинки могат да се ориентират в жилището ви с помощта на сензори и камери. Те могат да избягват стълби, преодоляват прагове и са достатъчно малки, за да почистват под повечето ви мебели.

Повечето добри модели могат да се свързват с вашата домашна Wi-Fi мрежа, така че да активирате, наблюдавате и настройвате от разстояние онлайн, използвайки съответно приложение. 

Как се зарежда прахосмукачка робот?

Преди да използвате вашия домашен робот, не забравяйте да прочетете ръководството за експлоатация. Важно е да разберете как да го зареждате правилно, за да извлечете максимума от живота на батерията. Повечето почистващи устройства за почистване на пода изискват между два и пет часа зареждане, преди да бъдат напълно заредени.

Не забравяйте да изключите зарядното устройство, когато роботът е напълно зареден – в противен случай батерията бавно ще се разреди. Вашият верен помощник в почистването на дома трябва да се зареди веднага щом батерията й е свършила. Ако изчакате няколко дни, рискувате да повредите батерията.

Как да намерите вашия фаворит от огромния брой китайски робот прахосмукачки?

Отвъд основните характеристики на тези вече по-евтини продукти, те могат да варират значително. Трябва да обърнете внимание на още няколко функции. Всмукателната мощност е може би най-важният фактор за ефективността на роботизираната машинка. Колкото по-висока е всмукателната мощност, толкова по-добра е способността на прахосмукачката да почиства.

Различните модели се различават в зависимост от качеството на техните филтри, както и от това колко често ще трябва да ги сменяте. Ако някой от вашето домакинство е чувствителен към алергени, не забравяйте да изберете модел с високоефективен или HEPA филтър.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, е времето им на работа, което се отнася до това колко време може да измине между зарежданията. Типът колелца и височината на прахосмукачката ще определят дали тя е най-подходяща за килими или голи подове.

А ако търсите екстри? Някои китайски модели се предлагат с добавки като мопове или допълнителна миеща четка, които са подходящи за различни повърхности.